Jak připravit smažený řízek z kapra? Nesmí chybět na štědrovečerní hostině
Křehký a křupavě usmažený řízek z kapra je stálicí na svátečním stole o Štědrém večeru. Doplněný je většinou o lahodný bramborový salát s majonézou, který každá rodina připravuje podle svého vlastního receptu.
Řízek z kapra je tradiční vánoční pokrm, který při smažení provoní o Štědrém večeru celý dům. Před obalováním se kapr také nakládá do mléčného produktu - především do jogurtu či podmáslí, aby se zmírnil typický "rybí zápach".
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit řízek z kapra
Vánoční smažený kapr je obalovaný v klasickém trojobalu a nejlépe chutná usmažený dozlatova. Budete potřebovat tyto suroviny:
- Očištěného kapra nejprve rozkrájejte na porce či podkovy a důkladně osušte papírovou utěrkou.
- Jednotlivé porce položte kůží dolů a dobře nasolte. Poté kapra nechejte 1 hodinu v chladu odležet.
- Nasolené kousky kapra obalte v klasickém trojobalu - v hladké mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance.
- Zbývá poslední krok, a to usmažit kapra ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Nejoblíbenější vánoční přílohou je bramborový salát.
Pokud jste začátečník v kuchyni, máme pro vás názorný videorecept, který vás provede krok za krokem přípravou kapřího řízku. Inspirujte se také receptem na rybí škvarky, které se staly báječnou chuťovkou vonící po česneku nejen k pivu.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře