Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehký a křupavě usmažený řízek z kapra je stálicí na svátečním stole o Štědrém večeru. Doplněný je většinou o lahodný bramborový salát s majonézou, který každá rodina připravuje podle svého vlastního receptu.

Řízek z kapra je tradiční vánoční pokrm, který při smažení provoní o Štědrém večeru celý dům. Před obalováním se kapr také nakládá do mléčného produktu - především do jogurtu či podmáslí, aby se zmírnil typický "rybí zápach".

Jak připravit řízek z kapra

Vánoční smažený kapr je obalovaný v klasickém trojobalu a nejlépe chutná usmažený dozlatova. Budete potřebovat tyto suroviny

  1. Očištěného kapra nejprve rozkrájejte na porce či podkovy a důkladně osušte papírovou utěrkou.
  2. Jednotlivé porce položte kůží dolů a dobře nasolte. Poté kapra nechejte 1 hodinu v chladu odležet.
  3. Nasolené kousky kapra obalte v klasickém trojobalu - v hladké mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance.
  4. Zbývá poslední krok, a to usmažit kapra ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Nejoblíbenější vánoční přílohou je bramborový salát.

Pokud jste začátečník v kuchyni, máme pro vás názorný videorecept, který vás provede krok za krokem přípravou kapřího řízku. Inspirujte se také receptem na rybí škvarky, které se staly báječnou chuťovkou vonící po česneku nejen k pivu.

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky