Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špagety carbonara patří mezi nejznámější italské těstoviny, které miluje celý svět. Dokonale voní po osmahnuté slanině a jsou lahodně krémové díky přidaným žloutkům a parmezánu. V jednoduchosti je zkrátka krása.

Základem skvěle připravených špaget carbonara jsou použité suroviny - pravá pancetta, krémové žloutky a notná dávka parmezánu vytvoří báječnou chuť. Tyto těstoviny patří na přípravu mezi snadné pokrmy a navíc nás dostatečně zasytí.

Jak připravit špagety carbonara

Špagety carbonara jsou pro všechny milovníky italské kuchyně těmi nejznámějšími těstovinami. Pojďte si vyzkoušet, jak snadné na přípravu jsou.

Budete potřebovat tyto suroviny

  1. Nejprve nakrájejte slaninu na tenké proužky a poté ji opečte na lžíci olivového oleje do křupava.
  2. Nyní přiveďte vodu na špagety k varu a důkladně ji osolte. Poté  těstoviny vhoďte do vroucí vody.
  3. V menší misce rozšlehejte žloutky, osolte je, opepřete a přisypte parmezán. Do směsi žloutků přilijte i několik lžící vody z těstovin.
  4. Uvařené špagety al dente vhoďte do pánve s vyškvařenou slaninou a krátce orestujte. Pánev se špagetami odstavte od zdroje tepla a vlijte parmazánovou směs se žloutky. Krátce promíchejte, aby byly směsí obalené všechny špagety.
  5. Takto připravené špagety carbonara servírujte jemně posypané parmezánem.

Špagety carbonara se mohou zdát na přípravu složité, přesto vás videorecept přesvědčí o opaku. Po těchto těstovinách se zaručeně jen zapráší a sklidíte velkou chválu. Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky