Jak uvařit špagety carbonara? Těstoviny zdobí hedvábná omáčka ze žloutků
Špagety carbonara patří mezi nejznámější italské těstoviny, které miluje celý svět. Dokonale voní po osmahnuté slanině a jsou lahodně krémové díky přidaným žloutkům a parmezánu. V jednoduchosti je zkrátka krása.
Základem skvěle připravených špaget carbonara jsou použité suroviny - pravá pancetta, krémové žloutky a notná dávka parmezánu vytvoří báječnou chuť. Tyto těstoviny patří na přípravu mezi snadné pokrmy a navíc nás dostatečně zasytí.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit špagety carbonara
Špagety carbonara jsou pro všechny milovníky italské kuchyně těmi nejznámějšími těstovinami. Pojďte si vyzkoušet, jak snadné na přípravu jsou.
Budete potřebovat tyto suroviny:
- Nejprve nakrájejte slaninu na tenké proužky a poté ji opečte na lžíci olivového oleje do křupava.
- Nyní přiveďte vodu na špagety k varu a důkladně ji osolte. Poté těstoviny vhoďte do vroucí vody.
- V menší misce rozšlehejte žloutky, osolte je, opepřete a přisypte parmezán. Do směsi žloutků přilijte i několik lžící vody z těstovin.
- Uvařené špagety al dente vhoďte do pánve s vyškvařenou slaninou a krátce orestujte. Pánev se špagetami odstavte od zdroje tepla a vlijte parmazánovou směs se žloutky. Krátce promíchejte, aby byly směsí obalené všechny špagety.
- Takto připravené špagety carbonara servírujte jemně posypané parmezánem.
Špagety carbonara se mohou zdát na přípravu složité, přesto vás videorecept přesvědčí o opaku. Po těchto těstovinách se zaručeně jen zapráší a sklidíte velkou chválu. Přejeme dobrou chuť.
Komentáře