Jak udělat mrkvové řezy? Šťavnatá buchta s tvarohovým krémem a posypkou z ořechů
Mrkev v moučníku je pro někoho možná netradiční surovina, avšak kdo ji jednou zkusí, dá nám nejspíš za pravdu, že v buchtě chutná dokonale. Nastrouhaná mrkev dokáže každý moučník zvláčnit a dodá mu lákavou barvu.
Nastrouhaná mrkev se velmi často přidávala i do těst kynutých, třených či křehkých, báječně chutná také v sušenkách. Jednou z možností jsou Afrika řezy, které jsou vláčné díky mrkvi a banánu, k tomu potřené skvělým tvarohovým krémem a zasypané strouhanými ořechy.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat mrkvové řezy
Na přípravu těsta budete potřebovat tyto suroviny:
- Nejprve v míse rozšlehejte cukr, olej a vejce. Do této směsi přimíchejte rozmačkaný banán a nastrouhanou mrkev.
- Dále přisypte mouku s práškem do pečiva, sodu, skořici i nastrouhané oříšky. Všechno důkladně promíchejte.
- Nyní připravte plech, který vymažete tukem a vysypete hrubou moukou. Těsto nalijte na plech a pečte ve vyhřáté troubě na 175 °C. Po upečení nechte buchtu vychladnout.
- Na tvarohový krém smíchejte všechny suroviny v misce a vyšlehejte do hladkého krému.
- Po vychladnutí řezy natřete tvarohovým krémem a posypte mletými ořechy. Před podáváním nechte řezy řádně ztuhnout v lednici.
Tyto lahodné mrkvové řezy s tvarohovým krémem můžete připravit s pomocí názorného videoreceptu, se kterým je zvládne i naprostý začátečník. Napište nám do komentáře, jak se vám povedly.
Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Příprava plechů před pečením: Každé těsto vyžaduje trochu jiný postup. Poradíme, jak na to, aby se pečení povedlo
Sladké dezerty z mrkve jsou nejen krásně oranžové, ale také vláčné, chutné a zdravé
7 receptů na mrkvové moučníky: Chutnají úžasně a mrkev jim dává krásnou barvu
Komentáře