Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkev v moučníku je pro někoho možná netradiční surovina, avšak kdo ji jednou zkusí, dá nám nejspíš za pravdu, že v buchtě chutná dokonale. Nastrouhaná mrkev dokáže každý moučník zvláčnit a dodá mu lákavou barvu.

Nastrouhaná mrkev se velmi často přidávala i do těst kynutých, třených či křehkých, báječně chutná také v sušenkách. Jednou z možností jsou Afrika řezy, které jsou vláčné díky mrkvi a banánu, k tomu potřené skvělým tvarohovým krémem a zasypané strouhanými ořechy.

Jak udělat mrkvové řezy

Na přípravu těsta budete potřebovat tyto suroviny

  1. Nejprve v míse rozšlehejte cukr, olej a vejce. Do této směsi přimíchejte rozmačkaný banán a nastrouhanou mrkev.
  2. Dále přisypte mouku s práškem do pečiva, sodu, skořici i nastrouhané oříšky. Všechno důkladně promíchejte.
  3. Nyní připravte plech, který vymažete tukem a vysypete hrubou moukou. Těsto nalijte na plech a pečte ve vyhřáté troubě na 175 °C. Po upečení nechte buchtu vychladnout.
  4. Na tvarohový krém smíchejte všechny suroviny v misce a vyšlehejte do hladkého krému.
  5. Po vychladnutí řezy natřete tvarohovým krémem a posypte mletými ořechy. Před podáváním nechte řezy řádně ztuhnout v lednici.

Tyto lahodné mrkvové řezy s tvarohovým krémem můžete připravit s pomocí názorného videoreceptu, se kterým je zvládne i naprostý začátečník. Napište nám do komentáře, jak se vám povedly.

Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky