Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak připravit vinnou klobásu. Naučíme vás dva způsoby
Zdroj: Pixabay

Věděli jste, že vinná klobása je tradiční český masný výrobek, který se vyrábí z jemně namletého vepřového (někdy i telecího) masa? Přidají se rohlíky namočené v mléce, víno, muškátový květ a citronová kůra. Celá směs se pak plní do přírodních střívek.

Vinná klobása nechybí ve svátečním období na slavnostní tabuli. Před přípravou se nejčastěji smotává do spirály a propíchnutím špejlí napříč se upevní. Může se smažit na pánvi nebo péct v troubě a jako příloha jsou ideální brambory nebo čerstvý chléb.

Jak připravit vinnou klobásu

Vinnou klobásu je nutné spotřebovat do 2 dnů, ale dobrou zprávou je, že přebytky je možné zamrazit.

Pojďte se s námi inspirovat následujícím videoreceptem a připravte si chutnou vinnou klobásu sami.

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky