Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené tortilly plněné šunkou, sýrem či zeleninovou směsí se skvěle hodí k rychlému obědu a zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Velmi oblíbené jsou u začátečníků, a to pro svoji velmi snadnou přípravu.

Tyto křehké placky mají svůj původ v Mexiku a dají se běžně koupit v obchodě, avšak doma připravené chutnají stejně nejlépe. Tortilly jsou skvělé v tom, že je můžete naplnit čímkoliv, co máte rádi - naslano i nasladko.

Jak připravit zapečenou tortillu

Zapečené tortilly jsou skvělou rychlovkou, navíc do nich můžete zužitkovat cokoliv z lednice. Budete potřebovat tyto suroviny

  1. Nejprve na trošce oleje osmahněte nakrájenou cibulku, přidejte na proužky nakrájené papriky, osolte, opepřete a krátce orestujte tak, aby papriky zůstaly křupavé. Poté nechte směs vychladnout.
  2. Na jednu polovinu tortilly položte plátek šunky od kosti, na ni navrstvěte paprikovou směs, tenké plátky rajčat a plátek sýra.
  3. Tortillu přehněte a zapečte v kontaktním grilu.
  4. Hotová tortilla chutná skvěle s jogurtovým dresinkem - do jogurtu stačí přimíchat prolisovaný česnek a provensálské bylinky.

Jakmile si nevíte rady, co připravit k rychlé večeři, tortilly vás vždy zachrání. Vyzkoušejte zapečené tortilly podle úvodního videa, na kterých si pochutná celá rodina. Jakou náplň do tortill máte nejraději? Napište nám do komentáře.

Dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky