Jak připravit zeleninovou hořčici z červené řepy? Stačí použít několik surovin
Jak připravit zeleninovou hořčici z červené řepy? Špajz praská ve švech z vašeho zavařování, přesto máte stále přebytek červené řepy a nevíte, co s ní? Kromě té sterilované z ní zkuste připravit také delikatesu v podobě zeleninové hořčice.
Červená řepa by se dala jinak také nazvat vitamínovou bombou. Pokud vám řepu v dětství znechutila školní jídelna, dejte jí druhou šanci. Při domácí úpravě totiž chutná tisíckrát lépe. Potenciál její chuti objevíte pouze správným zpracováním.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Hořčice z červené řepy
Na tuto opravdu delikátní zeleninovou hořčici potřebujete: 1 kg červené řepy, 300 g cibule, 300 g jablek, 3 stroužky česneku, 1 lžíci soli (nebo méně, podle chuti), 1 lžičku pepře, 1 lžičku nového koření, 200 ml octa, 200 g cukru
- Řepu nakrájejte a uvařte.
- Poté k ní vložte zbylé ingredience kromě cukru a vařte přibližně 1 hodinu.
- Ke konci dané doby přidejte cukr a provařte.
- Rozmixujte do hladké konzistence.
- Poté zavařte po dobu 30 minut při 80 °C.
Červená řepa má opravdu mnoho způsobů využití. Zkuste si z ní připravit pomazánku, salát, polévku, slaný koláč nebo upečte čokoládový dort s červenou řepou podle našeho videoreceptu, určitě nebudete litovat. Přejeme vám dobrou chuť.
Komentáře