Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánoce se nezadržitelně blíží a vy už myslíte na to, jak budete horko těžko rozvalovat těsto na cukroví? Letos už to nemusí být dřina. Máme pro vás skvělý videonávod, podle kterého to zvládnete levnou zadní a ještě vám zůstane dost času na odpočinek.

Rozvalování těsta je klíčovým krokem při přípravě vlastního domácího cukroví. Správně vyválené těsto totiž zajišťuje ideální konzistenci, tloušťku i tvar. S trochou cviku a trpělivosti budete mít vždy perfektně rozválené těsto na vánoční cukroví i jiné dobroty, se kterými zaručeně vždy sklidíte úspěch. 

Cukroví

Pečení prvního vánočního cukroví sahá do 16. století, ovšem dnešní podobu byste v něm hledali jen těžko. Figurky z ovoce, vykrajovaná zvířátka k ochraně živých zvířat v hospodářství, tvar kruhu jako… Podívejte se na všechny cukroví.

Jak rozválet těsto na cukroví? 

Rozvalování těsta na cukroví bude díky našemu návodu hračka. 

  1. Připravíme si větší mikrotenový sáček, který rozstřihneme napůl, nebo odstřihneme větší kus z potravinářské fresh fólie. 
  2. Na fólii/sáček položíme těsto, a pokud velmi lepí, podsypeme jej moukou. Následně začneme zlehka rozvalovat. 
  3. Pokud se těsto lepí na váleček, tak na něj stačí položit další kus sáčku/fólie. Nyní už můžeme těsto rozválet do požadované tloušťky. 
  4. Odstraníme vrchní část fólie/sáčku a vykrajujeme požadované tvary, které přeneseme na plech a upečeme. 

Trik využijete na různé druhy cukroví 

Co se týče konkrétních druhů, tento trik využijete na velké množství cukroví. Bezesporu sem patří linecké, šlehačkové, pudinkové či čajové cukroví a perníčky. Postup však můžete použít i například na sušenky nebo jiné oblíbené cukroví. 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli