Rozvalování těsta na cukroví snadno a jednoduše: Jak na to? Video vám napoví
Vánoce se nezadržitelně blíží a vy už myslíte na to, jak budete horko těžko rozvalovat těsto na cukroví? Letos už to nemusí být dřina. Máme pro vás skvělý videonávod, podle kterého to zvládnete levnou zadní a ještě vám zůstane dost času na odpočinek.
Rozvalování těsta je klíčovým krokem při přípravě vlastního domácího cukroví. Správně vyválené těsto totiž zajišťuje ideální konzistenci, tloušťku i tvar. S trochou cviku a trpělivosti budete mít vždy perfektně rozválené těsto na vánoční cukroví i jiné dobroty, se kterými zaručeně vždy sklidíte úspěch.
Cukroví
Pečení prvního vánočního cukroví sahá do 16. století, ovšem dnešní podobu byste v něm hledali jen těžko. Figurky z ovoce, vykrajovaná zvířátka k ochraně živých zvířat v hospodářství, tvar kruhu jako… Podívejte se na všechny cukroví.
Jak rozválet těsto na cukroví?
Rozvalování těsta na cukroví bude díky našemu návodu hračka.
- Připravíme si větší mikrotenový sáček, který rozstřihneme napůl, nebo odstřihneme větší kus z potravinářské fresh fólie.
- Na fólii/sáček položíme těsto, a pokud velmi lepí, podsypeme jej moukou. Následně začneme zlehka rozvalovat.
- Pokud se těsto lepí na váleček, tak na něj stačí položit další kus sáčku/fólie. Nyní už můžeme těsto rozválet do požadované tloušťky.
- Odstraníme vrchní část fólie/sáčku a vykrajujeme požadované tvary, které přeneseme na plech a upečeme.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Trik využijete na různé druhy cukroví
Co se týče konkrétních druhů, tento trik využijete na velké množství cukroví. Bezesporu sem patří linecké, šlehačkové, pudinkové či čajové cukroví a perníčky. Postup však můžete použít i například na sušenky nebo jiné oblíbené cukroví.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na nelepivé linecké těsto? Rozválejte ho mezi mikrotenovými sáčky a pracujte s ním co nejrychleji
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Komentáře