Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborová kaše je typickou českou přílohou u mnoha oblíbených jídel. Kdo by neznal a nemiloval tuhle skvělou hebkou a lahodnou pochoutku. Řízek, sekaná či karbanátek s dokonalou bramborovou kaší, to je žádaná sváteční kombinace. Pojďme se podívat, jak se bramborová kaše vlastně dělá.

Recept na bramborovou kaši, přestože je jednoduchý, má svá pravidla. Nebojte, nejsou nikterak složitá. A pokud je dodržíte i s postupem, čeká vás odměna v podobě dokonalé nadýchané pochoutky, za kterou vás bude milovat celá rodina, včetně tchýně.

Jedním z pravidel je volba správného typu brambor. Pokud chceme opravdu výtečnou lahodnou kaši, sáhneme v obchodě vždy po bramborách varného typu C. Při vaření měknou a křehnou. Jsou moučnaté a obsahují nejvíce škrobu. Tento typ je nejlepší právě na bramborovou kaši, ale hodí se i na bramboráky, do těsta a na smažené hranolky.

Mléko a smetana, to je správná volba 

Chceme-li sametovou texturu a nadýchanou kaši, skvělou volbou je použít mléko a smetanu. Mléko smícháme se smetanou v poměru půl na půl a ohřejeme. Vždy je přiléváme do kaše horké! Nechcete přeci podávat místo jídla lepidlo. K dokončení pokrmu pak už stačí jen kousek másla a sůl.

Jak bramborovou kaši vylepšit

Pokud chcete kaši trochu vylepšit, můžete k bramborám před varem přidat pár stroužků česneku. Ty následně rozmixujete s bramborami a dokončíte kaši. Chuť pak bude příjemně bramborovo-česneková.

Přejeme dobrou chuť.

Máte ještě další nápady, jak kaši vylepšit? Napište nám je do komentáře pod článkem.

 

 

 

Komentáře

KudrnkaS KudrnkaS (moderátorka)

4. 9. 2024 22:27

U nás doma např. do kaše dáváme v závěru jemně nakrájený libeček .....

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky