Jak připravit dušenou mrkev s hráškem? Oblíbené jídlo chutná i dětem
Také patříte mezi milovníky dušené mrkve již od školních let? Toto obyčejné a přitom tak dobré zeleninové jídlo chutná malým i velkým strávníkům. Mrkev se postará o nasládlou chuť a spolu s vařenými bramborami vykouzlíme během chvilky výborný oběd.
Z mrkve můžeme připravit mnoho skvělých pokrmů. Používáme ji do polévek, omáček, gulášů, ale také do sladkých moučníků. Snadno z ní uvaříme i hlavní chod, a to dušením. Dušená mrkev s hráškem je pochoutka, která nás provází od dětství.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na dušenou mrkev s hráškem
V jednoduchosti je krása a u dušené mrkve s hráškem to platí dvojnásob. Stačí nám pouze 3 suroviny: mrkev, máslo a mražený hrášek. Chuť dušené mrkve můžeme vylepšit přidáním špetky muškátového oříšku, kari či citronové šťávy. Kuličky hrášku navíc celý výsledný pokrm na talíři zkrášlí.
- Mrkev očistěte a nakrájejte na kostky, nebo nastrouhejte na struhadle nahrubo.
- Připravenou mrkev osmahněte na másle a poté podlijte trochou vody. Osolte a duste pod poklicí téměř do měkka.
- Přisypte mražený hrášek, poprašte moukou a ještě chvíli společně poduste.
- Podle chuti přidejte citronovou šťávu, špetku muškátového oříšku a doslaďte cukrem.
- Podávejte s vařenými bramborami nebo s dušeným masem.
Vaříte rádi dušenou mrkev? Vyzkoušejte ji dusit v zeleninovém vývaru a ke konci vaření ji zjemněte trochou smetany. Chuť dušené mrkve bude naprosto dokonalá.
Komentáře