Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Také patříte mezi milovníky dušené mrkve již od školních let? Toto obyčejné a přitom tak dobré zeleninové jídlo chutná malým i velkým strávníkům. Mrkev se postará o nasládlou chuť a spolu s vařenými bramborami vykouzlíme během chvilky výborný oběd.

Z mrkve můžeme připravit mnoho skvělých pokrmů. Používáme ji do polévek, omáček, gulášů, ale také do sladkých moučníků. Snadno z ní uvaříme i hlavní chod, a to dušením. Dušená mrkev s hráškem je pochoutka, která nás provází od dětství.

Jak na dušenou mrkev s hráškem

V jednoduchosti je krása a u dušené mrkve s hráškem to platí dvojnásob. Stačí nám pouze 3 suroviny: mrkev, máslo a mražený hrášek. Chuť dušené mrkve můžeme vylepšit přidáním špetky muškátového oříšku, kari či citronové šťávy. Kuličky hrášku navíc celý výsledný pokrm na talíři zkrášlí. 

  1. Mrkev očistěte a nakrájejte na kostky, nebo nastrouhejte na struhadle nahrubo. 
  2. Připravenou mrkev osmahněte na másle a poté podlijte trochou vody. Osolte a duste pod poklicí téměř do měkka. 
  3. Přisypte mražený hrášek, poprašte moukou a ještě chvíli společně poduste. 
  4. Podle chuti přidejte citronovou šťávu, špetku muškátového oříšku a doslaďte cukrem
  5. Podávejte s vařenými bramborami nebo s dušeným masem

Vaříte rádi dušenou mrkev? Vyzkoušejte ji dusit v zeleninovém vývaru a ke konci vaření ji zjemněte trochou smetany. Chuť dušené mrkve bude naprosto dokonalá. 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky