Jak připravit jíšku na másle. Postup výroby je velmi snadný
Jíška slouží k zahušťování pokrmů. Má nezastupitelnou úlohu a uplatní se při vaření oblíbených polévek i omáček. Může se připravit na libovolném tuku. Ten přidá do pokrmu vlastní chuť, proto jej vybíráme s ohledem na druh pokrmu, který právě připravujeme.
Jíška se často připravuje z másla a díky němu má jemnou a příjemnou chuť. Máslová jíška se velmi dobře hodí do mléčných a smetanových jídel. Musíme ji připravit správně, aby se v pokrmu nevytvořily hrudky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Příprava máslové jíšky
Potřebujeme pouze 2 ingredience: máslo a mouku. Obvyklý poměr se udává 1:1 (1 lžíce másla na 1 lžíci mouky).
- Rozpustíme si máslo ( nesmí se rozpálit) a nasypeme do něj mouku.
- Vezmeme si metličku a mícháme máslo s moukou tak dlouho, dokud směs nepřestane pěnit.
- Nenecháváme ji dlouho smažit, měla by mít jemně nažloutlou barvu.
Do kterých jídel nejčastěji jíšku používáte? Můžete nám napsat do komentářů pod článkem.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak zahušťovat polévky a omáčky. Jíška je jednou z možností
V akci: Eidam za 14 korun vybízí k přípravě klasického smažáku i skvělé sýrové omáčky na těstoviny. Vše rychle a levně
Výtečná čočková polévka: Provoněná majoránkou a dochucená zeleninou a párkem chutná fantasticky
Komentáře
15. 10. 2023 01:35
11. 10. 2023 11:10