Víte, jak se připravuje slepice na paprice? Na rozdíl od kuřete musíme slepičku předem uvařit
Slepici na paprice připravujeme trochu déle než kuře. Její maso je pevné a trochu suché - pokud ji předem uvaříme, pochutnáme si na pokrmu s výraznou chutí a vůní. Nejlepší slepice je vždy ta, kterou můžeme pořídit přímo od chovatele.
Slepici je nutné před uvařením očistit od zbytku peří a pečlivě umýt. Na rozdíl od kuřete musíme slepičku předem uvařit, protože její maso není tak jemné jako kuřecí. Ze slepičího vývaru můžete hned uvařit výbornou polévku.
Jak uvařit slepici
Slepičku můžeme uvařit v celku nebo nasekanou na kousky, aby se s ní lépe manipulovalo.
- Slepici vložíme do hrnce se studenou vodou, aby byla celá ponořená. Přidáme sůl, bobkový list, celý pepř a nové koření.
- Uvedeme k varu a slepičku vaříme ("táhneme") dvě hodiny. Můžeme použít tlakový nebo multifunkční hrnec, který dobu vaření urychlí.
- Uvařené maso vyjmeme, necháme částečně vystydnout a vykostíme. Kdo nemá rád kůži, odstraní ji.
- Větší kusy masa odložíme, menší kousky ještě pokrájíme, vrátíme do vývaru a spolu se zeleninou uvaříme vynikající polévku.
Jak připravit slepici na paprice
- Na sádle osmahneme pokrájenou cibuli do světle hnědé barvy. Čím tmavší, tím bude chuť výraznější - ale nesmíme ji připálit.
- Cibuli posypeme sladkou paprikou. Kdo má rád, tak i pálivou paprikou, a kdo má doma, tak i uzenou paprikou. Měli bychom je mít předem připraveny v miskách.
- Papriku zpěníme a hned zalijeme vývarem ze slepice. Vložíme kousky slepičího masa a necháme pod pokličkou dusit, dokud není cibule rozvařená.
- Přilijeme smetanu. Hladkou mouku rozmícháme ve vodě nebo v mléce a opatrně vlijeme do omáčky. S moukou opatrně, nechceme moučnatou šťávu.
- Přivedeme k varu, pak ztlumíme a necháme asi 10 minut probublávat, dokud se omáčka neprovaří.
- Ocet vmícháme do omáčky až po odstavení, aby se smetana nesrazila.
Kdo nemá možnost koupit slepici, uvaří stejně dobré jídlo z kuřete. Podívejte se na naše video, jak se kuře na paprice připravuje, a vyzkoušejte dobrotu uvařit taky:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Zahušťujete pomocí záklechtky? Poradíme vám její snadné rozmíchání pro dokonale hladký výsledek
Jak správně usmažit cibuli dosklovita, dorůžova či dočervena? Začátečníkům video napoví, jak postupovat
Vývar, ať už zeleninový nebo masový, dovede vylepšit různá jídla a určitě se v kuchyni neztratí. Hodí se nejen do polévek a omáček
Komentáře