Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Při grilování se neobejdeme bez grilovacího náčiní. Základem je vidlička, obracečka a kleště. Stejně jako se staráme o čistotu a údržbu grilu, tak je potřeba věnovat podobnou péči také grilovacímu náčiní. Víte, jak o něj pečovat?

Nejběžnější údržbou, kterou grilovacímu náčiní můžeme věnovat, je dostatečné mytí, během kterého postupujeme tak, abychom nástroje nepoškodili nebo nepoškrábali. Mytí v myčce není ideální, protože působením silných čistících prostředků zkracuje životnost náčiní. 

Jak se starat o grilovací náčiní

Grilovací načiní nám vydrží mnoho let a proto pokud grilujete často, vyplatí se pořídit si kvalitní výrobek.

  • Pokud se rozhodnete umývat nádobí v myčce, vynechte kousky s dřevěnou rukojetí. Působení čistících prostředků a dlouhodobé máčení způsobí zešednutí dřevěných částí.
  • Naopak lesk dřevěným rukojetím navrátí kapka oleje na smažení.
  • Náčiní omývejte ideálně horkou vodou se saponátem, nepoužívejte drátěnku, ale jen klasickou houbičku.
  • Grilovací náčiní je dobré uložit samostatně, nejlépe ve speciálním obalu, na suché a čisté místo, kde bude chráněné před slunečním zářením.

S hezkým a čistým náčiním je radost pracovat a samozřejmě nám i jídlo bude více chutnat. A abychom vás na závěr inspirovali, přinášíme videorecept na grilovaný bůček. Ten je krásně šťavnatý a plný chuti.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky