Jak se starat o grilovací náčiní? Myčka mu neprospívá, myjte ho nejlépe ručně
Při grilování se neobejdeme bez grilovacího náčiní. Základem je vidlička, obracečka a kleště. Stejně jako se staráme o čistotu a údržbu grilu, tak je potřeba věnovat podobnou péči také grilovacímu náčiní. Víte, jak o něj pečovat?
Nejběžnější údržbou, kterou grilovacímu náčiní můžeme věnovat, je dostatečné mytí, během kterého postupujeme tak, abychom nástroje nepoškodili nebo nepoškrábali. Mytí v myčce není ideální, protože působením silných čistících prostředků zkracuje životnost náčiní.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak se starat o grilovací náčiní
Grilovací načiní nám vydrží mnoho let a proto pokud grilujete často, vyplatí se pořídit si kvalitní výrobek.
- Pokud se rozhodnete umývat nádobí v myčce, vynechte kousky s dřevěnou rukojetí. Působení čistících prostředků a dlouhodobé máčení způsobí zešednutí dřevěných částí.
- Naopak lesk dřevěným rukojetím navrátí kapka oleje na smažení.
- Náčiní omývejte ideálně horkou vodou se saponátem, nepoužívejte drátěnku, ale jen klasickou houbičku.
- Grilovací náčiní je dobré uložit samostatně, nejlépe ve speciálním obalu, na suché a čisté místo, kde bude chráněné před slunečním zářením.
S hezkým a čistým náčiním je radost pracovat a samozřejmě nám i jídlo bude více chutnat. A abychom vás na závěr inspirovali, přinášíme videorecept na grilovaný bůček. Ten je krásně šťavnatý a plný chuti.
Komentáře