Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Palačinky jsou jednoznačně jeden z nejoblíbenějších dezertů. Plnit je můžeme čímkoliv, častou náplní je však marmeláda, lískooříšková pomazánka či tvarohová náplň. Posypané cukrem vypadají vždy dokonale.

Palačinky jsou extra rychlý dezert a těsto na ně připravíme pouze ze tří surovin - z mléka, mouky a vajec. Chutnají báječně nejen k odpolední kávě, ale také k syté snídani. Plnit je ovšem můžeme nejen na sladký, ale i na slaný způsob.

Jak servírovat palačinky

Základem chutných palačinek je vždy příprava správného těsta. Hotové palačinky potřete oblíbenou náplní a naservírované dozdobte šlehačkou, čokoládovou polevou či nakrájeným ovocem. Poradíme jak snadno palačinky poskládat k naservírování:

  • Stočení do ruličky: Tento způsob je nejvíce využívaný, natřenou palačinku jednoduše smotáte do ruličky.
  • Stočení do ruličky s okraji: Postup je podobný prvnímu typu, s rozdílem že nejdříve přeložíte dva protilehlé okraje palačinky, poté ji smotáte do ruličky.
  • Složení na kapsu: Připravíte namazanou palačinku a postupně překládáte všechny čtyři okraje, poté vám zůstane zabalená palačinka jako kapsa.
  • Složení na šáteček: Šátečkový styl je velmi jednoduchý a efektní na talíři. Namazanou palačinku přehnete na polovinu a opět znovu na polovinu.
Tradiční palačinky jsou nenahraditelným dezertem a všichni je milujeme již od dětství, avšak novým trendem jsou krajkové palačinky, které vypadají na talíři famózně. Videorecept vám poradí, jak krajkové palačinky udělat.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky