Jak servírovat palačinky? Poradíme několik způsobů, jak budou vypadat dokonale
Palačinky jsou jednoznačně jeden z nejoblíbenějších dezertů. Plnit je můžeme čímkoliv, častou náplní je však marmeláda, lískooříšková pomazánka či tvarohová náplň. Posypané cukrem vypadají vždy dokonale.
Palačinky jsou extra rychlý dezert a těsto na ně připravíme pouze ze tří surovin - z mléka, mouky a vajec. Chutnají báječně nejen k odpolední kávě, ale také k syté snídani. Plnit je ovšem můžeme nejen na sladký, ale i na slaný způsob.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak servírovat palačinky
Základem chutných palačinek je vždy příprava správného těsta. Hotové palačinky potřete oblíbenou náplní a naservírované dozdobte šlehačkou, čokoládovou polevou či nakrájeným ovocem. Poradíme jak snadno palačinky poskládat k naservírování:
- Stočení do ruličky: Tento způsob je nejvíce využívaný, natřenou palačinku jednoduše smotáte do ruličky.
- Stočení do ruličky s okraji: Postup je podobný prvnímu typu, s rozdílem že nejdříve přeložíte dva protilehlé okraje palačinky, poté ji smotáte do ruličky.
- Složení na kapsu: Připravíte namazanou palačinku a postupně překládáte všechny čtyři okraje, poté vám zůstane zabalená palačinka jako kapsa.
- Složení na šáteček: Šátečkový styl je velmi jednoduchý a efektní na talíři. Namazanou palačinku přehnete na polovinu a opět znovu na polovinu.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Proč se při smažení připalují palačinky? Poradíme, co do těsta určitě nepřidávat
Desatero rad na téma palačinky: Z čeho připravit těsto a jak palačinky smažit
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Komentáře