Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak skladovat koření? Mít ho hned po ruce u sporáku je opravdu velkou chybou
Zdroj: Pixabay: Pexels

Koření je nedílnou součástí přípravy většiny pokrmů. Od soli a pepře, až po různé exotické koření a jejich směsi - tito pomocníci k vylepšení chuti a vůně nesmí chybět v žádné kuchyni, ve které se alespoň občas vaří.

Na různé pokrmy potřebujeme různé druhy koření, které většinou nespotřebujeme najednou. Proto je důležité vědět, jak se má koření správně skladovat, aby vydrželo co nejdéle a bez ztráty chuti i aroma.

Jak správně skladovat koření

Skladování koření má několik pravidel, které když dodržíme, koření nám vydrží i několik let:

Koření, které se správně skladuje, dodává našim pokrmům žádanou chuť a vůni. Provoňte svou kuchyň vůní nejen hřebíčku a skořice při vaření rajské omáčky podle našeho videoreceptu:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky