Jak skladovat máslo? Jde to v lednici, v mrazáku, ale i při pokojové teplotě
Máslo je v kuchyni nepostradatelnou surovinou. Pokud pravidelně pečeme domácí moučníky, koupenou čtvrtku másla spotřebujeme rychle. Jestliže ale tak často nepečeme, máslo máme doma několik dní. Jak ho správně skladovat?
Nejen při pečení nespočtu moučníků, ale i při smažení, výrobě jíšky, mazání pečiva a dalších činnostech v kuchyni potřebujeme máslo. To kupujeme v obchodech nejčastěji v alobalu, můžeme si ho však pouze ze smetany s vysokým obsahem tuku vyrobit doma sami.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak skladovat máslo v lednici
Nejčastější způsob skladování másla je v lednici. Můžeme ho skladovat v obalu, ve kterém jsme ho koupili, případně ho přemístit do máslenky či plastové, uzavíratelné dózy. Pro co nejdelší trvanlivost je důležité zamezit přístupu vzduchu k máslu. Skladujeme ho spíše v zadní části lednice, kde je teplota stabilní. Nevhodné je umístit máslo do dveří, kde při otevírání teplota více kolísá.
Jak skladovat máslo mimo lednici
Ve speciální máslence můžeme máslo skladovat i mimo lednici, a to až dva týdny. Máslenku umístíme mimo dosah jakéhokoliv tepelného zdroje, jako je například sporák či trouba, nejlépe na tmavší a chladnější místo, kde teplota nepřesahuje 21 °C. Největší výhodou tohoto způsobu skladování je to, že je máslo stále měkké. Můžeme si ho tedy ihned mazat na chleba a nemusíme čekat dlouhé chvíle, než máslo povolí.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak skladovat máslo v mrazáku
Máslo rozhodně nesmí chybět při vánočním pečení. Zkuste letos udělat kromě tradičního cukroví i nugetové špičky podle našeho návodu. Potřebujeme jen pár surovin, příprava je rychlá, snadná a můžeme si je vychutnávat ihned po ztuhnutí.
Komentáře