Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladký klas, na jehož povrchu se prolínají chutě soli s rozpouštějícím se máslem. To není jen vzpomínka na rychlé občerstvení z koupališť, ale také součást letních grilovaček. Jak na dokonale ugrilované kukuřice?

Plánování menších či větších grilovaček se neobejde bez příprav jídla. Obzvláště v případě, že se akce zúčastní i děti, je vhodné volit bezmasou variantu pokrmu z grilu. Grilovanou kukuřicí nepohrdne nikdo, je šťavnatá, sladká a zkrátka dokonalá.

Jak grilovat kukuřici

Podmaňte si všechny strávníky dokonalou souhrou chutí kukuřice, másla a soli:

  1. Kukuřice důkladně očistěte od slupek a tužších vláken. Toto provádějte těsně před jejich grilováním, aby si zachovaly šťavnatost a nezačaly vysychat.
  2. Čisté klasy povařte asi 10 minut do poloměkka ve vroucí neosolené vodě (sůl zabraňuje měknutí) s trochou citrónové šťávy, díky které zůstanou zářivě žluté.
  3. Kukuřice, ať už celé nebo půlené, napíchněte na grilovací jehly nebo špejle předem namočené ve vodě, potřete je máslem a nechte na grilu při střední teplotě 15–20 minut.
  4. Nakonec kukuřice opětovně potřete máslem, posolte (pozor na množství soli, pokud jste použili ochucené máslo) a podávejte.

Bylinkovým či jinak ochuceným máslem pozvednete kukuřicím chuť. Máslo stačí smíchat s kořením, nasekanými bylinkami nebo utřeným česnekem. A jak připravujete kukuřici na grilu vy? Podělte se o vaše tipy v komentářích, děkujeme.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky