Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Máslo je nedílnou součástí mnoha receptů. To bylinkové ale patří mezi záležitosti pro opravdové gurmány. Připravte si s námi domácí bylinkové máslo plné chuti a podtrhněte jím vámi připravované pokrmy.

Bylinkové máslo se vyjímá na nejrůzněji připraveném masu a grilované či pečené zelenině, ale je skvělé také v pomazánkách nebo jen tak k čerstvému pečivu. Jeho příprava je velmi snadná a časově nenáročná, tak proč neušetřit a nepřipravit si ho doma?

Jak připravit bylinkové máslo

Hoďte obavy za hlavu a pusťte se do toho spolu s námi:

  1. Máslo zavčas vytáhněte z lednice, aby dostatečně povolilo a nebylo příliš tuhé. Změklé máslo vyšlehejte pomocí metličky do jemné a poddajné konzistence.
  2. Čerstvé bylinky opláchněte pod tekoucí vodou, nechte pořádně okapat (nebo osušte papírovými ubrousky) a nasekejte najemno. Použít lze petržel, pažitku, tymián, rozmarýn, libeček, bazalku, medvědí česnek nebo například mátu.
  3. Bylinky vsypte do připraveného másla, přidejte prolisovaný česnek podle chuti, osolte, případně opepřete, a následně vše dobře promíchejte, aby se chutě všech použitých ingrediencí dobře propojily.
  4. Připravené bylinkové máslo zabalte do potravinové fólie (tvořte válečky) a následně do alobalu. Vložte do lednice a po vychlazení libovolně používejte.

Bylinková másla mají mnohá využití, dopustit na ně však nedáme hlavně při grilování zeleniny - zkoušeli jste tímto máslem potírat grilovanou kukuřici? Pokud ne, směle do toho, protože netušíte, o jakou lahodu přicházíte.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky