Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nadýchaný a jemný tvarohový krém dokáže ozdobit klasické moučníky i skvostné dorty. Stejně tak poslouží jako samostatný dezert pro děti, ve spojení s ovocem a piškoty je svěží i lehkou svačinou.

Tvarohový krém je snadný dezert, který se připravuje jen z několika málo surovin, spočítáte je na prstech jedné ruky. Bez tvarohového krému si také nedokážeme představit mnoho oblíbených moučníků a jeho nakyslá chuť příjemně doplňuje oblíbené dezerty.

Jak utřít tvaroh s máslem

Tvaroh s máslem přidáváme nejenom do sladkých krémů, ale také do základů různých pomazánek. Abychom předešli tomu, že se nám krém srazí, vytáhneme máslo a tvaroh předem z lednice - jde totiž o to, aby obě ingredience měly stejnou pokojovou teplotu.

  1. V případě pomazánek, stačí máslo rozmačkat vidličkou a poté vařečkou zapracovat do tvarohu.
  2. Co se týče krémů do dortů či moučníků, je třeba dát větší pozor, aby se nesrazily. Změklé máslo nejprve vyšleháme s cukrem do hladké konzistence a teprve poté postupně zašleháváme tvaroh.
Nejznámějším dezertem s tvarohovým krémem jsou jednoznačně Míša řezy. Tento jemný a zároveň svěží dezert zažene chuť na sladké a je báječný k odpolední kávě. Vyzkoušejte ho podle videoreceptu.
Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Další tipy a triky