Potřebujete snížit kyselost segedínského guláše? Poradíme
Segedínský guláš je jedním z hitů zimního období. Vydatnou omáčku z vepřového masa, kysaného zelí a smetany miluje mnoho lidí. Někdy se stane, že je omáčka příliš kyselá. Známe příčinu i možnosti nápravy.
Maďarská kuchyně je výrazně pikantnější než česká. Pochytala během staletí mnoho vlivů od avarských i jiných blízkovýchodních nájezdníků. Často v ní najdeme pokrmy připravené s mletou paprikou, smetanou a masem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co dělat, když je segedín moc kyselý
Vyšší kyselost segedínskému guláši dodává hlavně kysané zelí. Ochutnejte ho před přidáním do guláše a případně krátce propláchněte studenou vodou. Pamatujte, že s vodou odtečou i vitamíny, bakterie mléčného kvašení a část chuti. Pokud o ně nechcete přijít, bude lépe guláš po dokončení trochu přisladit.
Pokrmy gulášového typu jsou chutnější druhý den po řádném rozležení v chladnu. Myslete i na to.
Začátečníci mohou vyzkoušet uvařit segedínský guláš podle našeho videoreceptu.
Komentáře