Jak sušit jablka, aby nezhnědla? Namočte je před sušením do vodní lázně s citrónem
Sušená jablka (křížaly) jsou zdravou pochoutkou, vhodnou pro děti i dospělé, během chvilky dokáží zahnat naši chuť na sladké. Přebytky úrody z našich zahrádek díky jednoduchému postupu nepřijdou vniveč a díky sušení získáme zdravé mlsání.
Jablka se výborně hodí ke zpracování do marmelád a kompotů či sladkých moučníků. Křížaly je vhodné sušit z letních i podzimních odrůd, které se nehodí na příliš dlouhé skladování, díky nenáročnému postupu snadno zpracujeme i větší úrodu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak sušit jablka, aby nezhnědla
- Jablka omyjte, odstraňte jádřince a můžete také oloupat slupku, ale pamatujte, že pod slupkou se ukrývá nejvíce vitamínů.
- Připravte do misky vodu, do které vymačkáte citrónovou šťávu.
- Nakrájená jablka ihned do této lázně ponořte na pár minut a poté je vytáhněte, oklepejte a uložte k sušení.
Velkou úrodu jablíček můžete zpracovat do různých pokrmů, jedním z nich je fantastická žemlovka s tvarohem a jablky, jakou pekly naše babičky. Podle videoreceptu ji hravě zvládnete krok za krokem.
Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Srdíčka s rajčaty a paprikou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 1 hodinou
Škvarková pomazánka s Kunovjankou
Přidáno před 5 hodinami
Křepelky sous - vide s pečenou zeleninou a jogurtovým dipem
Přidáno před 16 hodinami
Mrkvová polévka s chilli
Přidáno před 16 hodinami
Zdravý barevný kuskus
Přidáno před 19 hodinami
Kokosová bábovka
Přidáno před 22 hodinami
Komentáře