Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak sušit jablka, aby nezhnědla? Namočte je před sušením do vodní lázně s citrónem
Zdroj: Freepik, 8photo

Sušená jablka (křížaly) jsou zdravou pochoutkou, vhodnou pro děti i dospělé, během chvilky dokáží zahnat naši chuť na sladké. Přebytky úrody z našich zahrádek díky jednoduchému postupu nepřijdou vniveč a díky sušení získáme zdravé mlsání.

Jablka se výborně hodí ke zpracování do marmelád a kompotů či sladkých moučníků. Křížaly je vhodné sušit z letních i podzimních odrůd, které se nehodí na příliš dlouhé skladování, díky nenáročnému postupu snadno zpracujeme i větší úrodu. 

Jak sušit jablka, aby nezhnědla

Nasušit zdravý pamlsek z jablek není vůbec nic složitého. K sušení si vystačíte s obyčejnou troubou nebo s radiátorem, velmi dobře poslouží moderní sušička ovoce. Poradíme, jak jablka připravit, aby se křížaly povedly a nezhnědly:

Velkou úrodu jablíček můžete zpracovat do různých pokrmů, jedním z nich je fantastická žemlovka s tvarohem a jablky, jakou pekly naše babičky. Podle videoreceptu ji hravě zvládnete krok za krokem.

Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky