Jak sušit jablka, aby nezhnědla? Namočte je před sušením do vodní lázně s citrónem
Sušená jablka (křížaly) jsou zdravou pochoutkou, vhodnou pro děti i dospělé, během chvilky dokáží zahnat naši chuť na sladké. Přebytky úrody z našich zahrádek díky jednoduchému postupu nepřijdou vniveč a díky sušení získáme zdravé mlsání.
Jablka se výborně hodí ke zpracování do marmelád a kompotů či sladkých moučníků. Křížaly je vhodné sušit z letních i podzimních odrůd, které se nehodí na příliš dlouhé skladování, díky nenáročnému postupu snadno zpracujeme i větší úrodu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak sušit jablka, aby nezhnědla
- Jablka omyjte, odstraňte jádřince a můžete také oloupat slupku, ale pamatujte, že pod slupkou se ukrývá nejvíce vitamínů.
- Připravte do misky vodu, do které vymačkáte citrónovou šťávu.
- Nakrájená jablka ihned do této lázně ponořte na pár minut a poté je vytáhněte, oklepejte a uložte k sušení.
Velkou úrodu jablíček můžete zpracovat do různých pokrmů, jedním z nich je fantastická žemlovka s tvarohem a jablky, jakou pekly naše babičky. Podle videoreceptu ji hravě zvládnete krok za krokem.
Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak správně nasušit křížaly? Připravte si zdravé mlsání pro celou rodinu
Jak odstranit jádřinec z jablek? Zvládneme to ostrým nožem nebo vykrajovačem jádřinců. Z jablek pak připravíme oblíbenou pochoutku
Komentáře