Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí kynuté pečivo ve tvaru bulek se perfektně hodí na svačiny, ale také k snídani. Po rozkrojení je můžeme obkládat sýrem, uzeninou a zeleninou. Pečivo upečeme v troubě a před pečením je jednoduše vytvarujeme. Pojďte se s námi podívat, jak na to.

Kynuté bulky, které opravdu zvládne vytvarovat každý, se hodí jak na burgery, tak k použití jako běžné pečivo. Často se také bulky z těsta tvarují i jen jako "mezikrok" - třeba předtím, než z nich pomocí raznice vytvoříme domácí kaiserky. Je to velmi snadné.

Není na přípravu snazší tvar pro vaše domácí pečivo, než jsou jednoduché bulky. Pojďte si je s námi vyzkoušet. 

  1. Předem připravené a dobře vykynuté těsto před rozdělením na díly ještě propracujeme na pomoučeném vále. Těsto se tím zbaví přebytečných bublin.
  2. Rozdělíme ho na dva stejně velké díly. Každý díl rozválíme na silnější plát a ty rozdělíme na šest dílů. 
  3. Hladkou stranu těsta otočíme dolů. Kraje těsta spojíme v úhledný balíček a utáhneme.
  4. Na lehce navlhčeném vále bulky zakulatíme. 
  5. Pak je naskládáme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme je rozšlehaným vejcem.
  6. Upečeme dozlatova. Po vychladnutí můžeme začít ochutnávat.

Kalendář Celý kalendář

Jak se vám bulky povedly? Máte ještě nějaké další tipy na jejich přípravu? Budeme rádi, když nám napíšete své zkušenosti a rady.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky