Jak tvarovat bulky z kynutého těsta? S naším videonávodem to zvládnete hravě
Domácí kynuté pečivo ve tvaru bulek se perfektně hodí na svačiny, ale také k snídani. Po rozkrojení je můžeme obkládat sýrem, uzeninou a zeleninou. Pečivo upečeme v troubě a před pečením je jednoduše vytvarujeme. Pojďte se s námi podívat, jak na to.
Kynuté bulky, které opravdu zvládne vytvarovat každý, se hodí jak na burgery, tak k použití jako běžné pečivo. Často se také bulky z těsta tvarují i jen jako "mezikrok" - třeba předtím, než z nich pomocí raznice vytvoříme domácí kaiserky. Je to velmi snadné.
Mohlo by vás zajímat
Jak tvarovat bulky
Není na přípravu snazší tvar pro vaše domácí pečivo, než jsou jednoduché bulky. Pojďte si je s námi vyzkoušet.
- Předem připravené a dobře vykynuté těsto před rozdělením na díly ještě propracujeme na pomoučeném vále. Těsto se tím zbaví přebytečných bublin.
- Rozdělíme ho na dva stejně velké díly. Každý díl rozválíme na silnější plát a ty rozdělíme na šest dílů.
- Hladkou stranu těsta otočíme dolů. Kraje těsta spojíme v úhledný balíček a utáhneme.
- Na lehce navlhčeném vále bulky zakulatíme.
- Pak je naskládáme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme je rozšlehaným vejcem.
- Upečeme dozlatova. Po vychladnutí můžeme začít ochutnávat.
Kalendář Celý kalendář
Den kynutého těsta
Kynuté těsto má dlouhou historii, která sahá až do 17. století, kdy se z něj vařily slané buchty z mouky, tekutých kvasnic, vajec a soli. V dnešní… Více o významném dni
Jak se vám bulky povedly? Máte ještě nějaké další tipy na jejich přípravu? Budeme rádi, když nám napíšete své zkušenosti a rady.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
16 receptů na domácí slané pečivo: Upečte si rohlíky, kaiserky, bagety nebo dalamánky
Pečeme s Ivou: Jednoduché bulky se sýrem vydrží vláčné a voňavé dva dny. A ta vůně! Je cítit až ven před dům
Jak vytvarovat kaiserky? Nejlepší kaiserky jsou domácí, tvarování zvládnou i děti
Komentáře