Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Knedlíčky do polévky patří mezi zavářky, které dají polévkám tu správnou chuť a vzhled. Zároveň je příjemně zahustí. Polévky s knedlíčky považujeme za sváteční a jejich příprava nám přece jen zabere více času než třeba jednoduché kapání. Jak na to, aby knedlíčky měly pěkný tvar? Podívejte se na názorné video.

Knedlíčky připravujeme z různých surovin, zřejmě nejoblíbenější jsou játrové a kvasnicové. Chuť je pokaždé skvělá. Můžeme vyzkoušet i další varianty, v našem receptáři je mnoho osvědčených receptů. Knedlíčky mohou být např. kapustové, bramborové, kuskusové nebo vajíčkové.

Jak tvarovat knedlíčky do polévky

V misce umícháme vhodnou směs podle zvoleného receptu.

  1. Ze směsi ukrajujeme lžičkou stejně velké kousky, lžičku občas namočíme do vody, aby se nám na ni nepřichytávalo těsto.
  2. Vlhkýma rukama tvarujeme úhledné kuličky a rovnáme je na talíř (tác).
  3. Ruce si průběžně namáčíme do vody. Pro ten účel si připravíme do misky vodu, abychom nemuseli pouštět kohoutek nad dřezem.
  4. Teprve až máme všechny knedlíčky připravené, zavaříme je současně do vroucí polévky.
  5. Povaříme podle potřeby a můžeme podávat výbornou polévku.

Knedlíčky podle některých receptů se dají jednoduše mrazit, a to vždy před uvařením. Je to výhodné, protože až budeme mít málo času a budeme je potřebovat, jen je vytáhneme z mrazničky a zavaříme do polévky

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky