Jak tvarovat knedlíčky do polévky? Poradíme jednoduchý postup, aby vaše knedlíčky byly dokonalé
Knedlíčky do polévky patří mezi zavářky, které dají polévkám tu správnou chuť a vzhled. Zároveň je příjemně zahustí. Polévky s knedlíčky považujeme za sváteční a jejich příprava nám přece jen zabere více času než třeba jednoduché kapání. Jak na to, aby knedlíčky měly pěkný tvar? Podívejte se na názorné video.
Knedlíčky připravujeme z různých surovin, zřejmě nejoblíbenější jsou játrové a kvasnicové. Chuť je pokaždé skvělá. Můžeme vyzkoušet i další varianty, v našem receptáři je mnoho osvědčených receptů. Knedlíčky mohou být např. kapustové, bramborové, kuskusové nebo vajíčkové.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak tvarovat knedlíčky do polévky
V misce umícháme vhodnou směs podle zvoleného receptu.
- Ze směsi ukrajujeme lžičkou stejně velké kousky, lžičku občas namočíme do vody, aby se nám na ni nepřichytávalo těsto.
- Vlhkýma rukama tvarujeme úhledné kuličky a rovnáme je na talíř (tác).
- Ruce si průběžně namáčíme do vody. Pro ten účel si připravíme do misky vodu, abychom nemuseli pouštět kohoutek nad dřezem.
- Teprve až máme všechny knedlíčky připravené, zavaříme je současně do vroucí polévky.
- Povaříme podle potřeby a můžeme podávat výbornou polévku.
Knedlíčky podle některých receptů se dají jednoduše mrazit, a to vždy před uvařením. Je to výhodné, protože až budeme mít málo času a budeme je potřebovat, jen je vytáhneme z mrazničky a zavaříme do polévky.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Jak připravit dokonalé játrové knedlíčky do polévky? Poradíme, jaká játra na ně použít a jak je zpracovat
7 receptů na nejlepší knedlíčky do polévek: Na sváteční příležitosti se hodí kvasnicové, vajíčkové, kuskusové i játrové
Komentáře