Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pizzu lidé milují již celé tisíciletí. Je oblíbená po celém světě a není divu, že ji lidé stále upravují k úplné dokonalosti. A pizza s plněným okrajem posune milovaný pokrm na zcela novou úroveň. Pojďme na to.

Pizza je oblíbená zejména proto, že si na ni může každý dát to, co mu nejvíce chutná. Správně připravené těsto se dá vyválet či vytáhnout do ideální tloušťky, aby byla pizza krásně křupavá. A jak udělat plněný okraj?

  1. Na vál dáme trochu mouky a vyklopíme nakynuté těsto.
  2. Těsto protáhneme pomocí prstů do požadované tloušťky.
  3. Přeneseme na plech s pečicím papírem.
  4. Na okraj položíme hranolek sýru a obalíme ho těstem.
  5. Prsty těsto dobře přitlačíme, aby se nerozbalilo během pečení.
  6. Stejně postupujeme po celém okraji těsta.
  7. Přidáme oblíbené suroviny a pečeme ve vyhřáté troubě na 220 °C po dobu cca 8-9 minut.

S okrajem nebo bez

Slaný koláč plný oblíbených ingrediencí je pokrm pro každou party i na obyčejný večer s rodinou. Věděli jste, že má pizza i svůj den v kalendáři? Pokud si stále nejste jistí s domácí přípravou pizzy, vyzkoušejte alespoň pizza šneky podle našeho receptáře.

Další tipy a triky