Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné šátečky jsou skvělým pohoštěním pro návštěvu i chutným moučníkem pro rodinu. V malém kousku těsta je schovaná výborná a vláčná nádivka. A když šátečky pěkně vytvarujeme a uzavřeme, budou lákavé i pro oko a určitě sklidí obdiv.

Těsto na šátečky může být podle našich zkušeností kynuté, křehké nebo listové. Ohledně nádivek se můžeme inspirovat dalším článkem. Můžeme si vybrat mezi tvarohovou, makovou, ořechovou, povidlovou nebo pudinkovou - podle chuti našich strávníků.

Jak tvarovat šátečky

Podle videa to snadno zvládne každý.

  • Připravené těsto rozválíme na plát ve tvaru obdélníku nebo čtverce.
  • Nakrájíme z něj čtverečky o hraně cca 7x7 cm. Můžeme k tomuto účelu zakoupit praktické otočné vykrajovátko stejnoměrných čtverečků.
  • Do středu každého čtverečku umístíme nádivku. Nádivka by neměla být příliš tekutá.
  • Vždy dva protilehlé rohy spojíme a pevně stiskneme, aby se nerozpojily.
  • Hotové šátečky pokládáme na plech vyložený papírem na pečení.
  • Potřeme rozkvedlaným vejcem a upečeme.

Upečené šátečky pocukrujeme a podáváme ke kávě nebo čaji jako svačinu nebo chutné pohoštění.

 

Komentáře (1)

Ještě bych ty šátečky chtěla vidět po upečení. Nevěřím, že tam ta řídká náplň zůstala.

Další tipy a triky