Šátečky jsou oblíbeným moučníkem. Správně je naplnit a vytvarovat zvládne podle názorného videa každý
Plněné šátečky jsou skvělým pohoštěním pro návštěvu i chutným moučníkem pro rodinu. V malém kousku těsta je schovaná výborná a vláčná nádivka. A když šátečky pěkně vytvarujeme a uzavřeme, budou lákavé i pro oko a určitě sklidí obdiv.
Těsto na šátečky může být podle našich zkušeností kynuté, křehké nebo listové. Ohledně nádivek se můžeme inspirovat dalším článkem. Můžeme si vybrat mezi tvarohovou, makovou, ořechovou, povidlovou nebo pudinkovou - podle chuti našich strávníků.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak tvarovat šátečky
Podle videa to snadno zvládne každý.
- Připravené těsto rozválíme na plát ve tvaru obdélníku nebo čtverce.
- Nakrájíme z něj čtverečky o hraně cca 7x7 cm. Můžeme k tomuto účelu zakoupit praktické otočné vykrajovátko stejnoměrných čtverečků.
- Do středu každého čtverečku umístíme nádivku. Nádivka by neměla být příliš tekutá.
- Vždy dva protilehlé rohy spojíme a pevně stiskneme, aby se nerozpojily.
- Hotové šátečky pokládáme na plech vyložený papírem na pečení.
- Potřeme rozkvedlaným vejcem a upečeme.
Upečené šátečky pocukrujeme a podáváme ke kávě nebo čaji jako svačinu nebo chutné pohoštění.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Šestá a poslední postní neděle, Květná, je i v kuchyni ve znamení pučících a mladých rostlin
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Komentáře (1)