Domácí jíšku se vyplatí připravit do zásoby, naše příští vaření pak bude rychlé a snadné. Poradíme, jak jíšku nejlépe uchovat
Domácí jíšku se vyplatí připravit do zásoby. Když jí uděláme větší množství než hned spotřebujeme, snadno ji uchováme na příště, tím si urychlíme a usnadníme další vaření. Poradíme, jak na to.
Jíšku připravíme podle osvědčeného receptu - tuk a hladká mouka se dává v poměru 1:1. Jíšku mícháme při střední teplotě do žluté až červené barvy, podle toho, jak nám vyhovuje.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uchovat jíšku
Hotovou jíšku necháme zchladnout. Pak ji lze přibližně na týden uschovat v chladničce bez ztráty kvality - uložíme ji ve sklenici nebo kelímku s víčkem. Z chladničky ji můžeme postupně odebírat.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Suchá jíška se hodí k zahuštění a neobsahuje tuk. Pro snížení spotřeby tuků to může být dobrá volba. Poradíme, jak na to
Jak snadno a beze ztrát uchovat droždí. V lednici dlouho nevydrží
Jak udělat domácí jíšku a vyhnout se chybám při její přípravě. Potřebujeme na ni kvalitní tuk. Pro pozdější využití ji snadno zmrazíme
Komentáře