Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí jíšku se vyplatí připravit do zásoby, naše příští vaření pak bude rychlé a snadné. Poradíme, jak jíšku nejlépe uchovat
Zdroj: Toprecepty.cz

Domácí jíšku se vyplatí připravit do zásoby. Když jí uděláme větší množství než hned spotřebujeme, snadno ji uchováme na příště, tím si urychlíme a usnadníme další vaření. Poradíme, jak na to.

Jíšku připravíme podle osvědčeného receptu -  tuk a hladká mouka se dává v poměru 1:1. Jíšku mícháme při střední teplotě do žluté až červené barvy, podle toho, jak nám vyhovuje.

Jak uchovat jíšku

Hotovou jíšku necháme zchladnout. Pak ji lze přibližně na týden uschovat v chladničce bez ztráty kvality - uložíme ji ve sklenici nebo kelímku s víčkem. Z chladničky ji můžeme postupně odebírat. 

Další možností je jíšku zmrazit, v mrazničce vydrží asi půl roku. Pak už by tuk mohl žluknout. Mrazíme ji v pevných krabičkách s dobře těsnícím víčkem. Na krabičku si napíšeme název a datum výroby. Před použitím ji necháme povolit a do pokrmu ji nastrouháme. Strouháme přímo do vařící polévky nebo omáčky a necháme dobře provařit (15–20 minut).
Náš další článek poradí, jak připravit suchou jíšku. Bude se nám hodit, pokud si přejeme omezit příjem tuků ve stravě.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky