Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak uchovat drobenku? Když jí připravíme více naráz, příští pečení bude o to rychlejší. Poradíme, jak ji uložit
Zdroj: Top recepty

Drobenka se podle základního předpisu skládá z mouky, cukru a másla. Používá se se na doplnění mnoha koláčů a koláčků, výborně dosladí a vylepší lité buchty a bublaniny s ovocem, ať už z kynutého těsta nebo z rychlého těsta s práškem do pečiva.

Drobenku připravujeme v míse, důkladně ji propracujeme, a občas zjistíme, že jí nemuselo být tolik a nachystali jsme jí příliš. V tom případě jí buď dáme větší vrstvu, což je leckdy zbytečné, nebo si část jednoduše uschováme na příště. O to bude naše příští pečení rychlejší.

Jak snadno uchovat drobenku

Drobenku připravíme podle osvědčeného receptu. Můžeme využít níže uvedený recept, který obsahuje 50 dkg polohrubé mouky, 25 dkg másla a 25 dkg moučkového cukru. K tomu lze přidat vanilkový cukr a skořici. Drobenky si připravíme více do zásoby a zbytek uložíme do krabiček s víčkem a zmrazíme. V případě potřeby drobenka během chvilky rozmrzne. Pokud ji uložíme do mikrotenových sáčků (v sáčku pěkně rozprostřenou v menší vrstvě), které zagumičkujeme, rozmrzání ani nebude potřeba, drobenka bude za krátkou dobu připravená k okamžitému použití. Nádobky nebo sáčky lze označit datem uložení.
Jakmile se pustíme příště do pečení, drobenku vytáhneme z mrazničky. Než vše připravíme, drobenka se zahřeje na pokojovou teplotu a můžeme ji hned využít k posypání moučníků. 
Náš další článek poradí, jak upéct nejlepší bublaniny s ovocem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky