Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Na ananasu si nejvíce pochutnáváme v zimním období, kdy je v supermarketech nejdostupnější. Ne vždy ho však sníme celý, a tak nám nezbývá nic jiného, než začít přemýšlet, jak ho správně uskladnit.

Po důkladném zkoumání toho, jak poznat ten správně zralý ananas, si ho koupíme. Po přinesení domů nás však čeká další boj - loupání a porcování ananasu. Plni dojmů a výtečné chuti z tohoto ovoce pak přemýšlíme, jak ho rozkrojený uchovat.

Jak uchovat rozkrojený ananas

Nesnědli jste celý ananas? Nevadí, máme pro vás hned několik tipů, jak ho uchovat na později. Nemusíte být smutní, že byste zbytek tohoto ovoce museli vyhodit.

  1. Rozkrojený ananas můžete na řezu potřít citrónovou šťávou, následně ho zabalit do alobalu a uložit do lednice. Takto vydrží ještě minimálně dva dny vhodný ke konzumaci. S tou ale příliš neotálejte, aby byl ananas ještě chutný.
  2. Zabalte rozkrájený ananas do potravinářské fólie nebo vzduchotěsné nádoby a takto uschovejte v lednici. Tím snížíte riziko případného kažení.
  3. Další možností, jak uchovat rozkrojený ananas v dobrém stavu, je jeho položení řezem na talíř posypaný cukrem. Po vyjmutí z lednice pak můžete ananas ugrilovat, cukr na něm zkaramelizuje a vznikne delikatesa nejen k zmrzlině.

Díky správnému skladování vydrží naporcovaný ananas v lednici až tři dny. Před samotnou konzumací je nutné ho nechat alespoň 30 minut odstát při pokojové teplotě - aby se ohřál, změkl a vrátila se mu jeho plná a sladká chuť. Pokud dojde ke změně vůně či barvy, je nutné ananas vyhodit, rozhodně ho nekonzumujte.

A co vyzkoušet sladkokyselé kuře podle našeho videonávodu?

Další tipy a triky