Brambory jsou základem mnoha jídel naší kuchyně i oblíbenou přílohou. Jak je uchovat teplé, abychom je nemuseli ohřívat?
Brambory používáme velmi často. Mohou být součástí polévek a gulášů, přidáváme je do sladkých i slaných těst. Pečeme je, zapékáme nebo vaříme. Jsou oblíbenou a jednoduchou přílohou, ať už jako vařené, pečené nebo ve formě kaše.
Brambory jsou nejlepší co nejdříve po tepelné úpravě. Pokud je ale musíme nějakým způsobem ohřívat, již přijdou o část své chutnosti. Lépe chutnají, pokud se nám je podaří nějakým způsobem uchovat teplé. Pomůže nám přitom jednoduchý "fígl" našich babiček.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uchovat brambory co nejdéle teplé
Brambory mají zajímavou vlastnost - chladnou poměrně pomalu, zvlášť pokud je uvaříme celé ve slupce. Hned po uvaření je slijeme, hrnec necháme uzavřený pokličkou a zabalíme ho do velkého ručníku. Poté zabalený hrnec přikryjeme peřinou. A i když se naši strávníci k obědu opozdí třeba o dvě hodiny, budeme pro ně mít ještě teplé brambory.
Komentáře