Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory jsou základem mnoha jídel naší kuchyně i oblíbenou přílohou. Jak je uchovat teplé, abychom je nemuseli ohřívat?
Zdroj: Top recepty

Brambory používáme velmi často. Mohou být součástí polévek a gulášů, přidáváme je do sladkých i slaných těst. Pečeme je, zapékáme nebo vaříme. Jsou oblíbenou a jednoduchou přílohou, ať už jako vařené, pečené nebo ve formě kaše.

Brambory jsou nejlepší co nejdříve po tepelné úpravě. Pokud je ale musíme nějakým způsobem ohřívat, již přijdou o část své chutnosti. Lépe chutnají, pokud se nám je podaří nějakým způsobem uchovat teplé. Pomůže nám přitom jednoduchý "fígl" našich babiček.

Jak uchovat brambory co nejdéle teplé

Brambory mají zajímavou vlastnost - chladnou poměrně pomalu, zvlášť pokud je uvaříme celé ve slupce. Hned po uvaření je slijeme, hrnec necháme uzavřený pokličkou a zabalíme ho do velkého ručníku. Poté zabalený hrnec přikryjeme peřinou. A i když se naši strávníci k obědu opozdí třeba o dvě hodiny, budeme pro ně mít ještě teplé brambory.

Na závěr jsme připravili oblíbený recept na tradiční bramborové jídlo. Podle následujícího videa si můžeme uvařit bramborové halušky:

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky