Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomazánky jsou skvělé pro každou příležitost. Hodí se na večeři, ale i na chlebíčky a jednohubky. Receptů je nespočet a tentokrát pro vás máme inspiraci na lahodnou pomazánku, která potěší zejména mužské strávníky.

Čerstvé pečivo, pikantní bůčková pomazánka a pak už jen vychlazený oblíbený nápoj a dokonalý večer nebo party může začít. S touto pomazánkou si sice musíte dát více práce, protože je z pečeného bůčku, ale výsledek za to rozhodně stojí. Má krásnou červenou barvu a je pikantní díky pálivým beraním rohům

Jak udělat pikantní bůčkovou pomazánku

Základem pomazánky je prorostlejší vepřový bůček, který seženeme v každém dobrém řeznictví. Je to šťavnaté maso s vynikající chutí, které se často používá buď samostatně jako hlavní chod, nebo do rolád, nádivek i masových zavařenin. Bůček pečeme na pivě, čímž docílíme zvýraznění masové chuti. A jak z něj připravit luxusní pomazánku

  1. Na 1 dávku pikantní bůčkové pomazánky potřebujete: 1 kg prorostlejšího bůčku, 6 čerstvých pálivých beraních rohů, 6 sterilovaných beraních rohů, 1 sklenička paprikové pasty, 2 velké cibule, 5 stroužků česneku, 0,5 l černého piva a podle chuti kmín a sůl. 
  2. Bůček nakrájejte na drobné kostičky. Cibuli oloupejte a nakrájejte nahrubo. Česnek zbavte slupky a nasekejte
  3. Vše dejte do pekáčku, okmínujte, posolte a podlijte 1/4 l piva. Dejte péct do vyhřáté trouby na 200 °C. Během pečení promíchávejte a podlívejte zbývajícím pivem
  4. Po 1 hodině pečení přidejte nakrájené čerstvé beraní rohy a paprikovou pastu. Pečte ještě další hodinu
  5. Poté vyjměte maso, vložte jej do mixovací nádoby společně se sterilovanými rohy a nahrubo rozmixujte
  6. Nakonec vmíchejte sádlo z pekáče. Nechte vychladnout a dejte ztuhnout do lednice.
  7. Nejlépe tato pomazánka chutná na opečených topinkách nebo čerstvém pečivu. 

Tuto výbornou a pikantní bůčkovou pomazánku si můžete připravit také podle našeho videonávodu, který vás postupem provede krok za krokem. Dobrou chuť. 

Silvestr a vítání nového roku

Silvestrovské oslavy jsou časem radosti a společných chvil, s čím je spojeno nejen pití, ale i vzpomínání a chutné pokrmy. Receptů na zpříjemnění loučení se starým rokem a vítání toho nového je velké množství. Od tradičních pochoutek po originální kulinářské kreace. 

Inspirujte se:

Chlebíčky | Jednohubky | Pomazánky | Lahůdky z listového těsta | Slané pochoutky 

Komentáře

Další tipy a triky