Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bílou cukrovou polevu na beránka podle našeho postupu zvládne každý
Zdroj: Toprecepty

Polevy chrání moučníky před vysycháním, doplňují jejich chuť a zdobí je. Mezi jednoduché polevy řadíme i nevařené polevy cukrové, které připravujeme z přesátého moučkového cukru a vody nebo vaječného bílku. Můžeme je různě barvit nebo ochutit.

Cukrová poleva ozdobí a ochutí dorty, řezy, perníčky, zákusky, velikonoční beránky apod. Aby se poleva hezky leskla, dobře se nanášela, neopadávala a byla chutná, to nám zaručí dobrý recept, a hlavně správný postup.  Také nádoba, ve které polevu připravujeme, má vliv na konečný výsledek.

Jak ozdobit beránka bílou cukrovou polevou

Bílkovou polevu můžete připravit podle článku výše. Cukrovou polevu vás naučíme. Je to snadné.

  • Na 1 dávku polevy potřebujete 250 g moučkového cukru, 1 lžíci oleje neutrální chuti, 1 lžíci citrónové šťávy a 1–2 lžíce horké vody.
  • Moučkový cukr prosejte do porcelánové misky.
  • Přidejte citrónovou šťávu a olej. Díky oleji bude poleva lesklá a půjde dobře krájet.
  • Po troškách přidávejte horkou vodu a pilně míchejte vařečkou, dokud poleva nemá potřebnou hustotu. Nesmí stékat ani být jako kaše.
  • Na stůl nebo plech (tác) položte papír na pečení. Na něj postavte rošt.
  • Na rošt položte beránka a polijte polevou. Hůře dostupná místa potřete štětcem namočeným v polevě. Další zdobení (rozinky, lentilky) lepte vždy do nezaschlé polevy.  Nechte zaschnout. Na velkého beránka znásobte suroviny 1,5–2x.

Náš video recept vám ukáže pečení beránka i přípravu bílé polevy.

Přejeme, ať se dílo podaří.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky