Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chlebíčky si občas rád připraví každý. Můžeme je mazat různými pomazánkami, na které stačí dát jen pěkně barevnou zeleninu na ozdobu. Pokud ale chlebíčky chcete zdobit také šunkou, vařenými vajíčky a sýrem, připravte si k namazání jednoduchý bramborový salát nebo bramborovou pomazánku.

Bramborové saláty i bramborové pomazánky jsou skvělou volbou k namazání chlebíčků, na kterých si pak pochutnáte při večeři nebo je budete servírovat hostům. Tímto způsobem také dobře využijete zbylé vařené brambory, nic tedy nepřijde nazmar, a pomazánku podle snadného receptu budete mít hotovou během chvilky.

Bramborový salát na chlebíčky

Podívejte se na následující postup - i takto jednoduché a rychlé to může být.

  1. Na základní dávku pomazánky podle oblíbeného receptu budete potřebovat dvě vychladlé uvařené brambory, 1 cibuli, 1–4 sterilované okurky, sůl, mletý pepř a tatarskou omáčku.
  2. Brambory po vychladnutí oloupejte a nastrouhejte najemno. Na strouhání použijte obyčejné struhadlo nebo mačkadlo na brambory, případně můžete brambory krátce pomixovat, aby v nich zůstaly jen menší hrudky
  3. Oloupanou cibuli a sterilované okurky nakrájejte nadrobno, přidejte vše k bramborám a promíchejte.
  4. Dále přidejte tatarskou omáčku (množství upravte podle chuti), sůl a mletý pepř.
  5. Tip: Část tatarské omáčky můžete nahradit trochou zakysané smetany nebo jogurtu.

Podívejte se na celé znění receptu na bramborový salát, můžete si přečíst i komentáře pod receptem, ve kterých najdete různé zajímavé rady a tipy.

Hotový salát upravte na chlebíčky z krájené veky a dozdobte vším, co máte rádi. Mezi nejoblíbenější suroviny na zdobení patří salám, šunka, různé druhy sýra, vařená vajíčka, sterilované okurky a kapie, čerstvá zelenina (rajčata, okurky, papriky), zeleninové natě (např. petržel).

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky