Jak připravit česnekové máslo. Je výtečné na topinky i na pečené brambory, hodí se při grilování
Česnekové máslo je sice velmi snadné na přípravu, ale chutná velmi dobře. Můžeme jím dochutit nasucho pečené topinky z chleba i z brambor, hodí se při grilování masa, na dochucení dušené zeleniny, nebo jen tak na krajíček chleba.
Jak připravit česnekové máslo
Česnekové máslo má příjemnou chuť. Můžeme jím dochutit v troubě nasucho upečené brambory (před pečením jen rozpůlené či nakrájené na plátky) nebo potřít nasucho upečené topinky. Množství česneku si upravíme podle vlastní chuti.
- Podle našeho receptu na 100 g másla potřebujeme cca 3 stroužky česneku a trochu petrželové natě.
- Máslo nejprve necháme trochu změknout.
- Česnek utřeme se solí, nebo jen rozdrtíme v lisu na česnek.
- Pak česnek promícháme se změklým máslem a přimícháme jemně nakrájenou petrželku.
- Necháme v chladu ztuhnout, buď v uzavíratelné nádobce nebo ve válečku.
Podobně připravujeme další másla, která ochucujeme bylinkami.
Bagety s česnekovým máslem
Bagety dochucené česnekovým máslem a krátce zapečené v troubě, to je opravdu pochoutka. Můžeme si je koupit hotové, nebo si je snadno připravíme sami.
- Do změklého másla zamícháme kromě prolisovaného česneku a soli ještě čerstvé bylinky, nasekané nadrobno (např. petržel, bazalku, pažitku).
- Bagety nakrájíme na příčné řezy, které ale úplně nedokončíme a bagety ponecháme v celku.
- Do každého zářezu vložíme trošku česnekového másla.
- Potom bagety krátce zapečeme v předehřáté troubě a hned podáváme.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak snadno upéct topinky bez tuku. Nejoblíbenější způsoby pečení topinek
Česneková pasta je skvělá k dochucování. Připravíme ji z česneku a soli, žádné zavařování není potřeba
Jak zpracovat listovou petržel. Má své místo v mnoha receptech a řadu možností nabízí náš receptář
Komentáře