Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak připravit česnekové máslo. Je výtečné na topinky i na pečené brambory, hodí se při grilování
Zdroj: Top recepty

Česnekové máslo je sice velmi snadné na přípravu, ale chutná velmi dobře. Můžeme jím dochutit nasucho pečené topinky z chleba i z brambor, hodí se při grilování masa, na dochucení dušené zeleniny, nebo jen tak na krajíček chleba.

Jak připravit česnekové máslo

Česnekové máslo má příjemnou chuť. Můžeme jím dochutit v troubě nasucho upečené brambory (před pečením jen rozpůlené či nakrájené na plátky) nebo potřít nasucho upečené topinky. Množství česneku si upravíme podle vlastní chuti. 

Podobně připravujeme další másla, která ochucujeme bylinkami.

Bagety s česnekovým máslem

Bagety dochucené česnekovým máslem a krátce zapečené v troubě, to je opravdu pochoutka. Můžeme si je koupit hotové, nebo si je snadno připravíme sami.

  • Do změklého másla zamícháme kromě prolisovaného česneku a soli ještě čerstvé bylinky, nasekané nadrobno (např. petržel, bazalku, pažitku).
  • Bagety nakrájíme na příčné řezy, které ale úplně nedokončíme a bagety ponecháme v celku.
  • Do každého zářezu vložíme trošku česnekového másla.
  • Potom bagety krátce zapečeme v předehřáté troubě a hned podáváme.
Můžete se také podívat, jak připravit česnekovou pastu na dochucování jídel.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky