Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výrazná česneková chuť pomazánky nechá málokoho chladným a pokud zrovna nejste odpůrci česneku a sýrů, nejspíš si vás také získá. Základem může být smetanový sýr (např. Apetito), eidam, pomazánkové máslo, tvaroh nebo zakysaná smetana.

Česnekové pomazánky mají pořádný říz a nejlepší jsou čerstvé. Pokud je necháte do druhého dne, chuť se trochu změní a pomazánky ještě získají na intenzitě. Tyto pomazánky se výtečně hodí na přípravu občerstvení pro návštěvy i pro sváteční rodinná setkání. "Česnekovkou" totiž obvykle nikdo nepohrdne a chlebíčky nebo jednohubky s ní jdou na dračku. Za chvilku už nebude co brát a hostitel se musí postarat o další dávku.                     

Jednoduchá česneková pomazánka

Vybrali jsme pro vás jednoduchý a přitom oblíbený a chutný recept, prostě osvědčenou klasiku.

  1. Na základní dávku pomazánky si připravte 300 g eidamu, 300 g majonézy, 1 pomazánkové máslo, 6 stroužků česneku a sůl.
  2. Sýr najemno nastrouhejte a přidejte k němu pomazánkové máslo. Dobře promíchejte.
  3. Dále vmíchejte majonézu a dochuťte prolisovaným česnekem. Můžete také dosolit, ale není to nutné. 
  4. Tip: Majonézu můžete nahradit zakysanou smetanou nebo jogurtem, pomazánka bude skvěle chutnat i tak.
  5. Jakmile pomazánku umícháte, můžete se hned pustit do mazání. Pomazánku před mazáním vychlaďte v lednici jen tehdy, pokud má pokojovou teplotu.
  6. Namazané pečivo zdobte po libosti barevně kontrastními surovinami. Můžete použít olivy s papričkami, mandarinku, hrozny, zavařenou kapii nebo okurky, sterilovanou cukrovou kukuřici, plátky rajčete i čerstvé červené papriky, kousek bazalky nebo naťové petržele.

A jakou česnekovou pomazánku máte nejraději u vás doma? Napište své tipy do komentáře dalším čtenářům našich stránek.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky