Jak vytvořit čokoládové hoblinky? Tuto jednoduchou ozdobu zvládneme velmi snadno, poradíme jak na to
Čokoládové zdobení vylepší a ozdobí naše dorty, řezy, rolády, různé dezerty a cukroví, nepečené moučníky i poháry. Jenže čokoládou nemusíme jen polévat nebo v ní namáčet. Můžeme ji také strouhat nebo z ní vytvářet ozdobné hobliny.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak vytvořit čokoládové hobliny
Čokoládové hobliny jsou velmi pěknou dekorací na dorty, řezy a další dobroty. Základem je vychlazená čokoláda.
- Hoblinky získáme velmi jednoduše pomocí ostrého nože "seškrabováním" z tabulky čokolády - seškrabujeme po boční tenké straně. Dáváme samozřejmě pozor, abychom se nožem nezranili.
- Použít můžeme např. škrabku na brambory, řezy díky tomu budou stejnoměrné a hezčí.
- Další možností je nejprve čokoládu rozehřát, pak ji v tenké vrstvě rozetřít např. na talíř, tác, prkénko, plech, a nechat vychladit. Vychlazenou čokoládu použijeme na tvoření hoblinek - budou daleko delší a hezčí, než zvládneme tvořit z obyčejné tabulky čokolády.
- A ještě je další způsob. Rozehřátou čokoládu rozetřeme na čistou hladkou dlaždici a po ztuhnutí v pokojové teplotě tvoříme hoblinky pomocí špachtle.
Pokud potřebujeme čokoládu rozpustit, náš další článek poradí, jak na to. Přejeme, ať se vám zdobení daří.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Kakaové řezy se šlehačkovým krémem s mascarpone voní kakaem, jsou neuvěřitelně vláčné a chutnají naprosto božsky
Jak nastrouhat krásně čokoládu? Jednoduché čokoládové zdobení dá našim zákuskům a dezertům nový rozměr
Jak rozpustit čokoládu? Ve vodní lázni to jde nejlépe, ale máme i další možnosti, jak si s rozpouštěním poradit
Komentáře