Jak udělat čokoládovou polevu? Své uplatnění najde i při zdobení vánočního cukroví
Čokoládová poleva je na zdobení moučníků nejvíce oblíbená, a to nejenom kvůli jednoduché přípravě, ale i pro její lahodnou chuť. Postačí jen pár surovin a vaše cukroví bude neodolatelné. Poradíme, jak polevu udělat.
Čokoládová poleva je báječná ke zdobení veškerých moučníků, od buchet, dortů až po vánoční cukroví. K přípravě budete potřebovat pouze tři suroviny - tuk, čokoládu na vaření a kakao. Poradíme, jak jednoduchou, ale skvělou polevu přichystat.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit čokoládovou polevu
Čokoládová poleva se nejlépe připravuje za pomoci vodní lázně, díky tomu je pak krásně hladká a lesklá.
Budete potřebovat tyto suroviny:
- Všechno důkladně míchejte metličkou až do rozpuštění čokolády. Dávejte pozor, abyste polevu nevařili, ale pouze zahřívali.
- Polevu přelijte do menšího kastrůlku a po krátkém ochlazení můžete začít se zdobením.
- Do polevy nedávejte cukr, chutná báječně jen takto, podle návodu, a je ideální ke zdobení drobného cukroví.
Čokoládová poleva je báječná a všemi oblíbená, vyrobit ji není nic složitého a cukroví s ní bude vypadat famózně. Povrch cukroví nezapomeňte posypat cukrářským zdobením. Mohlo by vás také zajímat, jak se zdobí linecké cukroví.
Komentáře