Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak udělat čokoládovou polevu? Své uplatnění najde i při zdobení vánočního cukroví
Zdroj: Toprecepty

Čokoládová poleva je na zdobení moučníků nejvíce oblíbená, a to nejenom kvůli jednoduché přípravě, ale i pro její lahodnou chuť. Postačí jen pár surovin a vaše cukroví bude neodolatelné. Poradíme, jak polevu udělat.

Čokoládová poleva je báječná ke zdobení veškerých moučníků, od buchet, dortů až po vánoční cukroví. K přípravě budete potřebovat pouze tři suroviny - tuk, čokoládu na vaření a kakao. Poradíme, jak jednoduchou, ale skvělou polevu přichystat.

Jak připravit čokoládovou polevu

Čokoládová poleva se nejlépe připravuje za pomoci vodní lázně, díky tomu je pak krásně hladká a lesklá.

Budete potřebovat tyto suroviny

  1. Všechno důkladně míchejte metličkou až do rozpuštění čokolády. Dávejte pozor, abyste polevu nevařili, ale pouze zahřívali.
  2. Polevu přelijte do menšího kastrůlku a po krátkém ochlazení můžete začít se zdobením.
  3. Do polevy nedávejte cukr, chutná báječně jen takto, podle návodu, a je ideální ke zdobení drobného cukroví.

Čokoládová poleva je báječná a všemi oblíbená, vyrobit ji není nic složitého a cukroví s ní bude vypadat famózně. Povrch cukroví nezapomeňte posypat cukrářským zdobením. Mohlo by vás také zajímat, jak se zdobí linecké cukroví

 

Komentáře

Další tipy a triky