Jak uvařit dobrý boršč a co do něho patří? Nesmí chybět červená řepa. Máme pro vás výborný recept a názorné video
Během chladného období roku nám přijdou k chuti vydatné polévky pro zahřátí a boršč je jednou z nich. Polévku můžeme podávat jako hlavní jídlo, stačí k ní nakrájet pěkně křupavý čerstvý chléb. Polévka chutná výborně i druhý den, když se její chutě ještě více prostoupí.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uvařit dobrý boršč
Tuto vydatnou polévku ne každý zná a vaří, pokud ji ale jednou ochutnáme, nejspíš se k ní rádi budeme vracet.
- Na ruský boršč podle našeho receptu potřebujeme 200 g zelí, 200 g brambor, 500 g hovězího masa s kostí, 300 g červené řepy, 5 kuliček černého pepře, 2 ks bobkového listu, 100 g cibule, 2 lžíce rajského protlaku, 100 g mrkve a 2 stroužky česneku.
- Základem je dobře připravený masový vývar, do kterého přidáme pepř a bobkový list. Maso nakrájíme na kostky.
- Do vývaru přisypeme na kostky nakrájené brambory a zelí nakrájené nudličky.
- Cibuli, mrkev a nastrouhanou červenou řepu osmahneme na pánvi.
- Vše povaříme. Pěknou barvu polévce dodá rajský protlak.
- Na závěr dochutíme česnekem a necháme asi 15 minut stát pod pokličkou.
- Podáváme na talířích s kopečkem zakysané smetany nebo jogurtu, ozdobené nasekaným koprem a petrželkou.
- Uvedený rozpis surovin platí pro 2–2,5 litru husté polévky.
Přesný popis vaření boršče nám ukáže názorné video:
Jak se vaří nejlepší boršč
Pravdou je, že v každé krajině se boršč vaří trochu jinak, proto i jeho chuť může být velmi variabilní, stejně jako chuť naší "bramboračky". Společný je ale základ - maso, zelí a červená řepa. A pokud nejíme maso, tak boršč uvaříme bez masa.
Komentáře