Jak udělat drobenku bez másla? Jednoduše ji nahradíte jinými, přesto chutnými tuky
Bez drobenky si nedokážeme představit řadu buchet ani koláčů. Někdy však zjistíme, že na ni nemáme dostatek másla nebo máslo použít z nějakého důvodu nechceme nebo nemůžeme. Jak připravit drobenku bez něj?
Drobenka je pomyslnou korunou nejrůznějších koláčů a buchet. Ani v případě chybějícího másla o ni nepřijdete. Dá se totiž připravit hned několika různými způsoby a zcela jistě na některý z nich budete mít všechny ingredience po ruce.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit drobenku bez másla
I bez másla připravíte chuťově dobrou drobenku, stačí si vybrat z našich tipů:
- Máslo jednoduše nahraďte olejem. Mouky si odměřte stejné množství jako cukru a následně do této směsi pomalu přilévejte olej tak, abyste docílili požadované konzistence.
- Použít můžete i kokosový nebo ořechový olej, který drobenku krásně provoní.
- Sádlo je natolik univerzálním tukem, že ho lze použít i k přípravě drobenky. Naše babičky byly vždy praktické - sádlo měly neustále po ruce.
- V nouzi lze použít také margarín. Chutnější však bude drobenka spíše s Herou.
Obměny drobenky
Drobenku můžete připravit pokaždé jinak. Jednou lze část mouky nahradit kokosem či jinými ořechy, jindy ji zcela zastoupí drcené sušenky. Ani koření se nebraňte - provoněnou drobenku připravíte za pomoci perníkového koření nebo třeba skořice.
Připravte si společně s námi koláče po babičce podle názorného videoreceptu a udělejte jim z drobenky pořádnou čepičku:
Komentáře