Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bez drobenky si nedokážeme představit řadu buchet ani koláčů. Někdy však zjistíme, že na ni nemáme dostatek másla nebo máslo použít z nějakého důvodu nechceme nebo nemůžeme. Jak připravit drobenku bez něj?

Drobenka je pomyslnou korunou nejrůznějších koláčů a buchet. Ani v případě chybějícího másla o ni nepřijdete. Dá se totiž připravit hned několika různými způsoby a zcela jistě na některý z nich budete mít všechny ingredience po ruce.

Jak připravit drobenku bez másla

I bez másla připravíte chuťově dobrou drobenku, stačí si vybrat z našich tipů:

  1. Máslo jednoduše nahraďte olejem. Mouky si odměřte stejné množství jako cukru a následně do této směsi pomalu přilévejte olej tak, abyste docílili požadované konzistence.
  2. Použít můžete i kokosový nebo ořechový olej, který drobenku krásně provoní.
  3. Sádlo je natolik univerzálním tukem, že ho lze použít i k přípravě drobenky. Naše babičky byly vždy praktické - sádlo měly neustále po ruce.
  4. V nouzi lze použít také margarín. Chutnější však bude drobenka spíše s Herou.

Obměny drobenky

Drobenku můžete připravit pokaždé jinak. Jednou lze část mouky nahradit kokosem či jinými ořechy, jindy ji zcela zastoupí drcené sušenky. Ani koření se nebraňte - provoněnou drobenku připravíte za pomoci perníkového koření nebo třeba skořice.

Připravte si společně s námi koláče po babičce podle názorného videoreceptu a udělejte jim z drobenky pořádnou čepičku:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky