Jak udělat jednoduchou zavářku do polévky? Výborně se hodí do vývarů se zeleninou
Nejlepší zavářky do polévek umí naše babičky a vnučky by to jednou také rády uměly tak dobře. A právě proto jsme pro vás natočili jednoduché instruktážní video, podle kterého tuto jednoduchou, rychlou a levnou zavářku do polévky snadno dokážete také.
Rychlá zavářka podle našeho úvodního receptu se výtečně hodí do jednoduchých polévek, především do zeleninových nebo masových vývarů, které dostatečně zahustí. Uvařená je během chvilky a můžete jí říkat třeba "žížalky". Připravuje se podobně jako nočky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jednoduchá zavářka do polévky
Na jednoduchou zavářku potřebujete pouze 1 vajíčko, 1 lžíci mléka (nebo vody), 2–4 lžíce hladké mouky (podle velikosti vajíčka) a špetku soli.
- Vajíčko rozklepněte do hrnku, přidejte mléko a rozkvedlejte.
- Přisypte mouku a vymíchejte hladké těstíčko.
- Pak už stačí vzít cedník s otvory (na halušky), do něj dát těstíčko a pomalu je stírat přes otvory do polévky.
- V polévce vzniká kapání, které je během dvou minut uvařené.
Podívejte se na celý recept na jednoduchou zavářku do polévky. Doporučujeme také přečíst komentáře pod receptem, které vám poradí, jak zavářku můžete ještě vylepšit nebo třeba pozměnit podle svého gusta.
Komentáře