Kandované třešně nebo višně si můžeme s minimem nákladů připravit sami
Kandované třešně nebo višně jsou díky vysokému obsahu cukru velmi trvanlivé. Mají široké možnosti využití do moučníků a dezertů, navíc se jedná o chutné a oblíbené mlsání.
Kandovat třešně není složité, ale je to zdlouhavé. Počítejte s časem 5 dní. Nic pro netrpělivé, ale, vzhledem k nepatrné pořizovací ceně domácí suroviny a osobní kontrole procesu, k nezaplacení. Získáme kvalitní polotovar bez umělých barviv a konzervantů.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak kandovat třešně nebo višně
Kandování je snadné, potřebujeme ovoce, 1 l vody a 2 kg cukru (1 kg hned, zbytek postupně přidáme během postupu).
- Potřebujeme pěkně vybarvené, ale pevné plody. Vypeckujeme je.
- Svaříme vodu a 1 kg cukru. Do horkého roztoku nasypeme třešně a mírně povaříme do poloměkka.
- Necháme je v roztoku vychladnout do druhého dne.
- Druhý den scedíme, sirup zachytíme, přidáme 1/4 kg cukru, převaříme. Do horkého nasypeme třešně, odstavíme a necháme vychladnout do druhého dne.
- Tento postup zopakujeme ještě třikrát: Scedíme, přidáme cukr, převaříme, nasypeme třešně, necháme vychladnout do druhého dne.
- Pátý den ovoce scedíme a usušíme, sirup využijeme do nápojů nebo k dalšímu zavařování.
- Kandované ovoce uchováváme dobře zabalené v suchu a temnu.
- Ovoce využijeme v moučnících nebo dezertech hlavně jako ozdobu. Při správném postupu třešně vypadají jako rubíny.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Máte také zkušenosti s kandováním ovoce? Budeme rádi za vaše tipy a rady.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak si připravit doma kandované ovoce. Je to oblíbená sváteční pochoutka i milý dárek
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Kandovaná dýně je pochoutkou, zdrojem energie i součástí některých moučníků. Kandovat dýni není složité a zvládne to každý
Komentáře