Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kandované třešně nebo višně jsou díky vysokému obsahu cukru velmi trvanlivé. Mají široké možnosti využití do moučníků a dezertů, navíc se jedná o chutné a oblíbené mlsání.

Kandovat třešně není složité, ale je to zdlouhavé. Počítejte s časem 5 dní. Nic pro netrpělivé, ale, vzhledem k nepatrné pořizovací ceně domácí suroviny a osobní kontrole procesu, k nezaplacení. Získáme kvalitní polotovar bez umělých barviv a konzervantů.

Jak kandovat třešně nebo višně

Kandování je snadné, potřebujeme ovoce, 1 l vody a 2 kg cukru (1 kg hned, zbytek postupně přidáme během postupu).

  • Potřebujeme pěkně vybarvené, ale pevné plody. Vypeckujeme je.
  • Svaříme vodu a 1 kg cukru. Do horkého roztoku nasypeme třešně a mírně povaříme do poloměkka.
  • Necháme je v roztoku vychladnout do druhého dne.
  • Druhý den scedíme, sirup zachytíme, přidáme 1/4 kg cukru, převaříme. Do horkého nasypeme třešně, odstavíme a necháme vychladnout do druhého dne.
  • Tento postup zopakujeme ještě třikrát: Scedíme, přidáme cukr, převaříme, nasypeme třešně, necháme vychladnout do druhého dne.
  • Pátý den ovoce scedíme a usušíme, sirup využijeme do nápojů nebo k dalšímu zavařování.
  • Kandované ovoce uchováváme dobře zabalené v suchu a temnu.
  • Ovoce využijeme v moučnících nebo dezertech hlavně jako ozdobu. Při správném postupu třešně vypadají jako rubíny.

Máte také zkušenosti s kandováním ovoce? Budeme rádi za vaše tipy a rady.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky