Jak udělat koblihy z jogurtu? Nadýchané nekynuté koblížky jsou bleskově hotové
Koblihy jsou sladkým pečivem, které patří ke každoročnímu masopustnímu veselí. Zkuste je tentokrát trochu jinak, a to bez kynutí a s bílým jogurtem, díky kterému nenasají tolik tuku při smažení. Jsou nadýchané a jednoduše k nakousnutí.
Domácí zlatavé koblížky jsou nebeskou pochoutkou. Připravujeme je z kynutého těsta, plníme marmeládou, povidly či pudinkem a smažíme v tuku nebo pečeme v troubě. Koblížky z jogurtu jsou daleko jednodušší a hotové během chvilky. Díky jogurtu zůstanou vláčné a získají výbornou chuť.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat koblihy z jogurtu
Do těsta používáme klasický neslazený bílý jogurt, který spolu s ostatními ingrediencemi vytvoří hladké těsto. Hotové koblížky plníme povidly nebo jen obalíme v cukru se skořicí. A jak koblížky z jogurtu udělat?
- Na 17 kusů jogurtových "rychlokoblížků" s povidly je potřeba: 200 g bílého smetanového jogurtu, 1 vejce, 1 a 1/4 hrnku polohrubé mouky, 1–2 lžíce cukru, 1 lžíce rumu, 1 rovná lžička jedlé sody, 1 vanilkový cukr (nebo aroma), špetka soli a olej na smažení. Na náplň potřebujete povidla a trochu rumu na zředění.
- Jogurt smíchejte s vejcem a cukrem. Přidejte mouku a postupně i zbytek surovin.
- Vymíchejte vláčné a hladké těsto, které nechte chvíli odpočinout na lince.
- Mezitím rozehřejte vyšší vrstvu oleje a připravte si povidlovou náplň tak, že hustá povidla naředíte trochou rumu.
- Lžící odebírejte kousky těsta a vkládejte je do rozpáleného oleje. Jakmile se zespodu zatáhnou, otočte je a usmažte dozlatova.
- Hotové koblížky odložte okapat na papírový ubrousek.
- Ještě teplé plňte koblihy povidlovou náplní pomocí cukrářského sáčku.
- Koblížky můžete nakonec posypat cukrem smíchaným se skořicí.
Jogurtové koblížky s povidly si můžete připravit také podle našeho podrobného videonávodu, ve kterém uvidíte postup krok za krokem. Dobrou chuť.
Masopust
Masopust, který se lidově označuje jako ostatky, fašank, moravsky voračky, voráčí, končiny či obecně karneval, je svátek mezi Vánocemi a postní dobou. Masopust začíná po svátku Tří králů (6. ledna) a končí na Popeleční středu, jejíž datum se odvíjí podle termínu Velikonoc. Během masopustu probíhají zabijačky.
S tématem Masopust souvisí:
Smažené vdolky | masopustní koblihy | masopustní šišky | jitrnice
Komentáře