Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bubble tea je moderní kuličkový nápoj, který vznikl na Tchaj-wanu, odkud se rozšířil do Ameriky a odtud do Evropy. Má nespočet pestrých variant, barevných kombinací a různých chutí. Je oblíbený hlavně mezi dětmi.

Tapiokové perly do bubble tea patří k původní receptuře v kombinaci se zeleným jasmínovým čajem. Perly seženeme v obchodě s čínským zbožím a připravíme je předem podle návodu - některé musíme máčet přes noc, jiné stačí zalít vroucí vodou. Pokud dáváte přednost domácím boba kuličkám, naučíme vás to.

Kalendář Celý kalendář

Jak udělat boba kuličky do bubble tea

Praskací kuličky jsou perly plné ovocné šťávy, připravené ze sirupu a alginátu:

  • 400 ml sladké ovocné šťávy nebo pyré z ovoce
  • 6 g alginátu sodného (sůl kyseliny alginové, která se vyrábí z hnědých řas)

Na lázeň si připravíme vodu s mléčnanem vápenatým a kapátko:

  • 1 litr studené vody
  • 5 g mléčnanu vápenatého (sůl kyseliny mléčné)

Sirup s alginátem důkladně promixujeme, aby v ní nebyly hrudky a směs necháme několik hodin odpočívat. Do mísy s lázní pak kapeme pomocí kapátka kapky, z kterých se vytvoří kuličky. Po 1–2 minutách se musí perly vyndat, aby zůstal pevný obal s ovocnou šťávou uvnitř. Propláchneme je v cedníku vodou. Perly uchováváme až několik dní v lednici v sirupu, aby se neslepily.

Bubble tea připravíme dětem ve zdravé podobě například z borůvek nebo drobných kousků melounu. Čaj lze dochutit citrónovou šťávou nebo také mlékem. Podmínkou je podávání se širokým brčkem.

Komentáře

Další tipy a triky