Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak připravit kuřecí maso, aby nebylo suché? Vyzkoušejte 3 tipy
Zdroj: Pixabay, autor: kingstarstar976

Kuřecí maso je oblíbené a žádané. Výborně chutná a je rychle hotové. Jak na to, aby z něj nebyl suchý kus masa, který je potřeba po každém soustu zapíjet? Poradíme vám jednoduché tipy.

Kuřecí maso patří mezi dietní masa a proto se lehce stane, že ho při jeho přípravě vysušíte a maso ztratí dobrou chuť. Mnoho lidí se právě z toho důvodu kuřecímu masu, konkrétně prsní části, při vaření zcela vyhýbá. A to je velká škoda, protože se dá chutně připravit na spoustu způsobů.

Jak na šťavnaté maso

Abyste při vaření zachovali maso šťavnaté a velmi chutné, stačí vyzkoušet některý, z následujících kroků: 

  1. Vždy kupujte kvalitní maso. Doporučujeme nekupovat maso v supermarketu, často jde o masa křehčená, která bývají napuštěné vodou a solí. Jeho kvalita je tedy nižší než u masa kupovaného od českých farmářů.
  2. Maso dopředu naložte do marinády. I hodina udělá s naloženým masem zázraky. Marinovat můžete na mnoho způsobů, ale zaručeně nejlepší jsou olejové, jogurtové nebo bylinkové marinády
  3. Pokud budete připravovat kuřecí maso na minutku, po jeho osolení a okořenění ho zkuste lehce obalit v solamylu (bramborovém škrobu). Na mase se vytvoří krusta a zachová si šťavnatost.

Tip: U kuřecího masa je důležité myslet na to, že musí být vždy zcela uvařené nebo upečené. Nikdy nekonzumujte kuřecí maso syrové. Mohli byste si tím zadělat na zdravotní problémy.

Vyzkoušejte kuřecí maso po chalupářsku

Kuřecí maso jde připravit opravdu mnoha způsoby. Inspirovat se můžete například tímto oblíbeným video-receptem, ve kterém se kuřecí maso kombinuje s pikantní klobásou, paprikou a žampiony. Přejeme dobrou chuť.

Máte i vy nějaký další tip na to, jak zachovat kuřecí maso šťavnaté? Budeme rádi, když se o ně s námi podělíte v komentáři pod článkem.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky