Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak udělat marinádu na kuřecí maso? Vynikající pikantní marináda s medem je ideální ke grilování
Zdroj: Freepik-Racool_studio

Grilovací sezóna je v plném proudu. Také přemýšlíte, co výborného připravit pro ty nejbližší? Marinováním před grilováním zvýrazníme chuť a docílíme křehkého a šťavnatého masa, na které budou všichni ještě dlouho vzpomínat. Připravte si s námi nezapomenutelnou domácí marinádu podle videa.

Marinování se může zdát jako jednoduchý úkol, nicméně velmi záleží na použitých surovinách a jejich množství. Marináda musí mít správnou konzistenci a se solí bychom měli být opatrní, protože by zanikly ostatní ingredience. Pokud se nám marináda povede, odměnou nám bude šťavnaté a lahodné maso. Můžeme připravit univerzální marinádu, kterou použijeme na různé typy masa. V případě, že máte více času, doporučujeme si připravit marinády zvlášť, protože ne všechny suroviny se hodí ke každému masu. 

Jak dlouho nechat maso marinovat

Na marinování nespěchejte, přece jen potřebujeme docílit perfektní chuti. Maso si proto před grilováním připravíme s předstihem. Marinádu rovnoměrně na maso rozetřeme, nespotřebovanou už nevyužijeme. Maso dáme do uzavíratelné krabičky a ihned umístíme do chladničky. Vepřové, hovězí, nebo jehněčí maso marinujeme den až dva dopředu. Kuřecí maso stačí marinovat kratší dobu, obvykle 2 hodiny až jeden den

Domácí marináda na kuřecí maso

Kuřecí maso patří k nejoblíbenějším a nejčastěji grilovaným masům. Je to především z toho důvodu, že je jemné a šťavnaté, snadno do sebe natáhne chuť marinády a potřebuje pouze krátkou tepelnou úpravu. Výborně se ke kuřecímu masu hodí nasládlé marinády s medem a bylinkami jako je bazalka, oregano, šalvěj, nebo rozmarýn. 

Na 300 g kuřecího masa potřebujeme: 1 lžíci medu, 2 lžíce oleje, 4 lžíce kečupu, sójovou omáčku podle chuti, 3 stroužky česneku, 1 cibuli, 1 lžičku sušeného oregana, 1 lžičku sušené nebo čerstvé bazalky, 1/4 lžičky mleté skořice a sůl podle chuti. 

  1. Česnek a cibuli oloupeme. Česnek nakrájíme na plátky a cibuli najemno nasekáme
  2. Vložíme do mísy a postupně přidáme ostatní suroviny na marinádu
  3. Dobře promícháme a rovnoměrně navrstvíme na očištěné kuřecí maso. 
  4. Zakryjeme potravinovou fólií nebo uložíme do uzavíratelné krabičky
  5. Marinujeme v chladničce nejméně 2 hodiny. Poté můžeme grilovat nebo péct. 

Jak dlouho kuřecí maso grilovat

Po odležení můžeme marinované kuřecí maso grilovat. Grilováním ještě více vynikne chuť připravené marinády. Kuřecí maso umístíme do rozpáleného grilu a podle velikosti kousků grilujeme přibližně 8-10 minut. Během grilování maso otočíme. 

Celý postup na přípravu marinády můžete zhlédnout také v našem video-návodu níže. 

Také nakládáte kuřecí maso před grilováním do marinády? Podělte se s námi o vaše zkušenosti do komentářů. 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky