Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krupicové nočky jsou jednou z nejoblíbenějších zavářek do polévek. K přípravě je potřeba minimum surovin a nočky jsou uvařené během chviličky. Do těstíčka můžeme k dochucení přidat také nasekané bylinky.

Krupicové nočky jsou oblíbenou vložkou do polévek, často se používají především do vývarů, přesto je můžeme zavařit i do polévek krémových. Na přípravu postačí pouze pár základních surovin a dochutit je můžeme špetkou muškátového oříšku.

Jak připravit nočky do polévky

Na tuto vložku do polévky si připravíme 1 vejce, 1 lžíci mléka, 1 lžičku másla, krupičku, a k dochucení sůl, pepř a také muškátový oříšek.

  1. Nejprve si připravíme do misky máslo s mlékem. Mírně misku ohřejeme, abychom máslo rozpustili.
  2. Do vlažného mléka s máslem rozklepneme vejce a vše prošleháme metličkou.
  3. Postupně přisypáváme krupičku, dokud nevznikne hustší těstíčko. Ochutíme solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem. Přidat můžeme také nasekané bylinky.
  4. Nyní tvarujeme malé nočky pomocí lžičky nebo zdobícího sáčku, a to přímo do polévky. Po několik minut nočky provaříme v polévce.
Jak připravit báječné nočky do polévky, to vám poradí také názorný videorecept. S tímto postupem zvládne jednoduchou zavářku i naprostý začátečník v kuchyni. Přejeme dobrou chuť.

 

Další tipy a triky