Jak připravit nočky do polévky? Poradíme recept na tuto jednoduchou zavářku
Krupicové nočky jsou jednou z nejoblíbenějších zavářek do polévek. K přípravě je potřeba minimum surovin a nočky jsou uvařené během chviličky. Do těstíčka můžeme k dochucení přidat také nasekané bylinky.
Krupicové nočky jsou oblíbenou vložkou do polévek, často se používají především do vývarů, přesto je můžeme zavařit i do polévek krémových. Na přípravu postačí pouze pár základních surovin a dochutit je můžeme špetkou muškátového oříšku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit nočky do polévky
Na tuto vložku do polévky si připravíme 1 vejce, 1 lžíci mléka, 1 lžičku másla, krupičku, a k dochucení sůl, pepř a také muškátový oříšek.
- Nejprve si připravíme do misky máslo s mlékem. Mírně misku ohřejeme, abychom máslo rozpustili.
- Do vlažného mléka s máslem rozklepneme vejce a vše prošleháme metličkou.
- Postupně přisypáváme krupičku, dokud nevznikne hustší těstíčko. Ochutíme solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem. Přidat můžeme také nasekané bylinky.
- Nyní tvarujeme malé nočky pomocí lžičky nebo zdobícího sáčku, a to přímo do polévky. Po několik minut nočky provaříme v polévce.
Komentáře