Jak připravit omáčku z výpeku? Pět kroků pro jemnou omáčku, která je plná chuti
Omáčka z výpeku je skvělým doplňkem k podávanému jídlu. Je plná chuti a na talíři krásně vypadá. Bez omáčky působí minutkový oběd nedotaženě, něco mu chybí. Když však vykouzlíte chutnou omáčku, jídlo tím pozvednete na vyšší úroveň.
Příprava omáčky z výpeku musí být rychlá, aby nevychladlo maso. Je také žádoucí mít připečené maso na pánvi, proto pokud plánujete tuto omáčku, sáhněte raději po obyčejné pánvi, než po té nepřilnavé. Tentokrát to bude ku prospěchu věci.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit omáčku z výpeku
Ať už jste maso smažili na pánvi nebo pekli v troubě, postup pro tuto omáčku bude stejný.
- Po osmažení či upečení masa, maso vyjměte a dejte stranou.
- Pokud máte šťávu z masa příliš řídkou, přiveďte ji k varu a zredukujte na potřebnou konzistenci.
- Pokud máte naopak šťávy málo, dolijte do pánve vývar, víno nebo třeba ovocný džus a povařte. Šťáva tím zhoustne.
- Pokud se vám stane, že omáčka bude moc hustá, odstavte ji z plotny a vmíchejte máslo. Míchejte, dokud se zcela nerozpustí. Vznikne vám krásně hebká omáčka. Pozor, po přidání másla ji už nesmíte znovu vařit.
- Omáčku můžete také zjemnit přidáním smetany.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Retro okénko: Univerzální omáčka UHO bývala klasika školních jídelen. Díky snadným trikům bude chutnat božsky
Domácí kmínový chleba: Má křupavou kůrku, vláčnou střídku a úžasně voní. Z droždí je snazší na přípravu než z kvásku
14 receptů na jídla pečená v sáčku: Vyzkoušejte snadné a čisté pečení plné chuti
Komentáře