Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní sýrové pomazánky se báječně hodí k topinkám a to zvlášť ty, které jsou připravené na způsob ostrého "tataráku". Klasický tatarák se sice připravuje z hovězího masa, ale proč nezkusit sýrovou variantu. Výsledek bude báječný díky vhodně zvolenému koření a potěší labužníky.

Do sýrového tataráku můžete použít různé sýry. Často se používají právě ty aromatické a dobře uležené, což vyhovuje milovníkům olomouckých syrečků, pivních sýrů i camembertu. Postačí ale také eidam, který přijde k chuti většině strávníků.

Jak připravit sýrový tatarák

Zvolený sýr nahrubo nastrouhejte a promíchejte s dalšími surovinami podle zvoleného receptu. Vhodné jsou pikantní pochutiny (hořčice, kečup) a také koření (sladká i pálivá paprika, chilli, pepř i kmín). Směs nechte před konzumací v lednici dobře vychladit. Po odležení bude chutnat ještě lépe. A jak ji konzumovat? Jednoduše ji natírejte na topinky jako pomazánku

Tip: Když sýrový tatarák dobře vychladíte v misce vyložené fólií, půjde snadno vyklepnout a získá typický tvar

Sýrový tatarák chutná báječně

Připravíte ho snadno podle videa:

  1. Budete potřebovat 200 g eidamu, 1 malou cibuli, 1 lžičku kečupu, 1 lžičku hořčice, 1 lžičku worcesterové omáčky, 1 lžíci mleté papriky, 1–2 lžíce majonézy, 1 špetku soli.
  2. Sýr nastrouhejte nahrubo a cibuli nakrájejte najemno.
  3. Sýr i cibuli dejte do misky a přidejte ostatní ingredience. Vše společně dobře promíchejte.
  4. Pak už stačí jen připravit topinky - buď nasucho nebo na tuku.
  5. Sýrovou směs mažte na topinky potřené česnekem.
  6. Tip: Pomazánka "tatarák" chutná nejlépe až druhý den, když se v ní chutě přísad řádně rozleží.

Vyzkoušejte i jiné pomazánky typu "tatarák", s vhodnými surovinami vám poradí další článek.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky