Jak připravit sýrový tatarák na topinky? Poradíme s výběrem sýrů i koření
Pikantní sýrové pomazánky se báječně hodí k topinkám a to zvlášť ty, které jsou připravené na způsob ostrého "tataráku". Klasický tatarák se sice připravuje z hovězího masa, ale proč nezkusit sýrovou variantu. Výsledek bude báječný díky vhodně zvolenému koření a potěší labužníky.
Jak připravit sýrový tatarák
Zvolený sýr nahrubo nastrouhejte a promíchejte s dalšími surovinami podle zvoleného receptu. Vhodné jsou pikantní pochutiny (hořčice, kečup) a také koření (sladká i pálivá paprika, chilli, pepř i kmín). Směs nechte před konzumací v lednici dobře vychladit. Po odležení bude chutnat ještě lépe. A jak ji konzumovat? Jednoduše ji natírejte na topinky jako pomazánku.
Tip: Když sýrový tatarák dobře vychladíte v misce vyložené fólií, půjde snadno vyklepnout a získá typický tvar.
Sýrový tatarák chutná báječně
Připravíte ho snadno podle videa:
- Budete potřebovat 200 g eidamu, 1 malou cibuli, 1 lžičku kečupu, 1 lžičku hořčice, 1 lžičku worcesterové omáčky, 1 lžíci mleté papriky, 1–2 lžíce majonézy, 1 špetku soli.
- Sýr nastrouhejte nahrubo a cibuli nakrájejte najemno.
- Sýr i cibuli dejte do misky a přidejte ostatní ingredience. Vše společně dobře promíchejte.
- Pak už stačí jen připravit topinky - buď nasucho nebo na tuku.
- Sýrovou směs mažte na topinky potřené česnekem.
- Tip: Pomazánka "tatarák" chutná nejlépe až druhý den, když se v ní chutě přísad řádně rozleží.
Vyzkoušejte i jiné pomazánky typu "tatarák", s vhodnými surovinami vám poradí další článek.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Co je šlehaná sekaná a jak ji připravit? Vyzkoušejte tuto nadýchanější variantu
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Tatarák bez masa: Jaké suroviny na něj potřebujete? Ukážeme vám, že maso není nutné
Komentáře