Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybí polévka je tradičním vánočním jídlem a nesmí chybět u štědrovečerní večeře. Je více možností, jak ji uvařit, dochutit a zahustit. V následujícím článku si řekneme, jak vánoční rybí polévku připravit.

Rybí polévka, podávaná při štědrovečerní večeři, má u nás dlouhou tradici. Je symbolem českých Vánoc. Kapr, který se připravuje nejčastěji, představuje plodnost, hojnost a bohatství. Vánoční rybí polévka je také symbolem rodinné shody a spolupráce, protože se při jejím vaření může zapojit celá rodina.

Jak připravit vánoční rybí polévku

Oproti jiným polévkám není ta rybí časově náročná na přípravu.

  1. Z rybí hlavy, kostí, ploutví, odřezků a kořenové zeleniny si připravíme vývar. Není třeba ho vařit dlouho, stačí 30–45 minut.
  2. Polévku přecedíme, obereme maso a nakrájíme zeleninu.
  3. Zeleninu a maso vrátíme zpět, můžeme dochutit pepřem, muškátovým oříškem nebo zázvorem.
  4. Polévku lze zahustit jíškou, rozmixovanou kořenovou zeleninou nebo jikrami a mlíčím.
  5. Na talíři zdobíme opraženou houskou.

Pokud jsme vás navnadili, můžete se inspirovat naším videoreceptem a připravit rybí polévku podle něj. Do komentářů nám pak napište, jak se vám polévka povedla.

 

Komentáře

Další tipy a triky