Jak udělat zdravou zmrzlinu: Vyměníme ingredience za méně kalorické a více zdravé
Zmrzlina je sladká směs smetany nebo mléka, cukru, vajec a přísad, které jí dodávají na hustotě a chuti - vanilka, kakao, ovoce, citrusy. Ušlehaná směs se mrazí několik hodin v kelímcích nebo v nanukových formičkách.
Léto je dlouhé a horké a spotřeba zmrzliny vysoká. Pokud si chceme udržovat váhu, můžeme mlsat zdravěji bez výčitek svědomí - stačí nahradit ingredience ve zmrzlině takovými, které mají nižší kalorickou hodnotu. Poradíme vám, jak na to.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit zdravou zmrzlinu
Nahradíme některé ingredience:
- Místo smetany použijeme mléko, jogurt nebo čistou vodu.
- Místo cukru sladíme přírodním sladidlem, medem nebo zralým ovocem.
- Místo vajec přidáme tvaroh a kysanou smetanu s jogurtem.
Základní recept na zdravou zmrzlinu
Rozmixujeme čerstvé nebo kompotované ovoce, přidáme med nebo přírodní sirup či sladidlo, a po dosažení potřebné konzistence přišleháme jogurt nebo tvaroh. Výsledný krém nalijeme do dózy s víkem a necháme přes noc v mrazáku. Po půlhodině můžeme směs promíchat lžící, aby se nevytvářely velké krystalky. To opakujeme alespoň 3x.
Zmrzlinu bez ovoce připravíme rozmixováním tvarohu s vanilkou, kávou, pomerančovou nebo citrónovou šťávou, s kakaem nebo griottkou - podle toho, co máme rádi. Pro inspiraci se můžete podívat na naše video:
Komentáře