Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak udělat zeleninovou pizzu? Mouku nahradíme zeleninou a připravíme zdravý oběd
Zdroj: Toprecepty

Pizza pochází z Itálie, to je všeobecně známý fakt. Málokdo ale ví, že se Itálie řadí k největším producentům květáku. Tak proč nezkusit upéct květákovou pizzu? Můžeme do ní přidat i další kořenovou zeleninu a pochutnat si na oblíbené pizze bez výčitek.

Těsto na tradiční pizzu se skládá z mouky, vody a droždí. My vám poradíme, jak si tento oblíbený pokrm připravit v odlehčené verzi ze zeleniny, kterou byste v těstě určitě nečekali. Křupavé pizze z italské restaurace se sice nevyrovná, ale zaručujeme vám, že si na ní pochutnáte.

Jak udělat zeleninovou pizzu

Zeleninovou pizzu si můžeme vychutnat jako lehký a výživný oběd, nebo jí zkusit překvapit na letním setkání s přáteli.

  • Menší květák očistíme, rozdělíme na růžičky a uvaříme do měkka. Po uvaření je nutné jej nechat dostatečně okapat. Je možné ho také vymačkat, abychom se zbavili přebytečné tekutiny.
  • Tyčovým mixérem květák rozmixujeme, přidáme dvě vejce, sůl a pepř, vše společně promícháme. Těsto můžeme také obohatit dvěma najemno nastrouhanými mrkvemi, nastrouhaným plátkem celeru nebo 50 gramy nastrouhaného eidamu.
  • Plech vyložíme pečicím papírem a těsto na něj rozetřeme na velmi tenkou placku. Plech vložíme na 20 minut do rozehřáté trouby na 180 °C.
  • Mezitím si připravíme naše oblíbené suroviny na obložení pizzy  rajčatové sugo, mozzarellu, šunku, klobásu, neoloupané žampiony, olivy, ananas  fantazii se meze nekladou. Po 20 minutách pizzu z trouby vyndáme, posypeme připravenými ingrediencemi a dáme na dalších 10 minut zapéct.
Zeleninovou pizzu můžeme také potřít domácím kečupem, který snadno připravíme podle následujícího videa:

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky