Jak upéct dort, aby se nevyboulil? Pozor na chyby při přípravě a pečení korpusu
Piškotové těsto je sladký cukrářský výrobek, vhodný pro pečení lehkých nadýchaných korpusů na dorty, řezy, bublaniny a bábovky. Připravuje se z pěny z cukru a žloutků, spolu s moukou a ušlehaného bílkového sněhu.
Některé piškoty se v troubě vyboulí a dokonce popraskají, což je pro kuchařku nepříjemná situace. Vyboulený dort je ale lepší než dort, který se propadne. Někdy je takový moučník žádaný, pokud ho nechceme na povrchu zdobit krémem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct dort, aby se nevyboulil
Stane se tak z několika možných příčin, kterým lze předejít:
- Vysoká teplota v troubě způsobí, že těsto rychle vyběhne a upeče se.
- Husté těsto musíme rozetřít mírně na boky formy, aby se nevyboulilo.
- Větší množství kypřidla (kypřicí prášek, soda) způsobí vzedmutí těsta.
- Dlouho míchané těsto uvolní lepek, při pečení se pak vyboulí a popraská.
Jak napravit vyboulený dort
Vychladlý korpus jednoduše seřízneme do roviny nebo ho ozdobíme tak, aby vyboulení a popraskání vypadalo jako záměr.
Jak připravit piškotový korpus? Podívejte se na naše video a nechte se inspirovat:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí na směsi ranč koření a smetaně
Přidáno před 3 hodinami
Noky s hříbkovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Sýrovo-dýňové muffiny
Přidáno před 17 hodinami
Šátečky s dýní
Přidáno před 23 hodinami
Miniguláš libovka
Přidáno 30. 9. 2024 11:21
Vepřové závitky na houbách
Přidáno 30. 9. 2024 10:01
Komentáře